• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Voorgerecht / Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG

Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG

19 december 2016 by I am Cooking with Love

 

 

Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG

Gravad Lax à la Minute uit het Run Rudolph Run Kerstmenu.

Stressvrij Kerstmenu van ZTRDG

Elk jaar verkijk ik me op hoe snel het alweer Kerst is. Dan denk ik dat ik nog weken de tijd heb om na te denken over het menu en ineens is het volgende week al. Paniek!! Nou ja, niet echt hoor. Lichte paniek. Dan snel aan de slag met lijstjes maken en nog meer lijstjes maken. Tussendoor allerlei tijdschriften doorbladeren, internet afstruinen etc. Dan weer lijstjes maken! haha. Maar het komt altijd goed.

Ik probeer altijd iets te maken wat ik zoveel mogelijk van te voren klaar kan maken. Het liefst zo dat ik op de dag zelf praktisch niks meer hoef te doen behalve de boel op te warmen. Zo kan ik lekker lang, gezellig bij de familie zitten die dan op bezoek is.

Voor dit jaar ben ik er al uit. Ik ga een Indische Rijsttafel maken. Dat vind ik lekker, maak ik graag en kan zo makkelijk allemaal dagen van te voren gemaakt worden. Bovendien bevordert het de smaak alleen maar. Super toch? En op de dag zelf hoef ik alleen nog maar een pan met rijst te koken en de tafel gezellig te dekken.

Nu dus het uiteindelijke boodschappenlijstje maken, elleboogbeschermers aan doen en de winkels trotseren. Want dat is altijd chaos rond deze tijd. Of je nou vroeg op de dag of aan het eind van de dag gaat. Je staat altijd in de file met je boodschappenkarretje.

ZTRDG

Maar laten nou die leuke mensen van ZTRDG daar wat op gevonden hebben. Ze hebben 4 verschillende Kerstmenu’s samengesteld met natuurlijk, net als altijd, de beste en meest verse ingredienten. Zo hoef jij niet na te denken wat je allemaal moet kopen. Je hoeft de winkels niet in want het wordt aan huis bezorgd. Als dat niet Stressvrij is dan weet ik het niet meer. De recepten zitten erbij. Het enige wat jij hoeft te doen is het te koken. En opeten natuurlijk.

De 4 Kerstmenu’s zijn:

  • Run, Rudolph, Run met hertenbiefstuk
  • Mistletoe Magic een vegetarisch Kerstmenu
  • White Wonder Wild met wilde eend
  • Santa’s Twistmas met hazenboutjes

Klik op de links om te zien hoe de menu’s er verder uit zien. Je kan een heel menu bestellen maar ook mixen door het voorgerecht uit het ene menu te bestellen en het hoofdgerecht uit een ander. Zo makkelijk.

Op de foto hierboven zie je de Gravad Lax à la Minute met biet en crème fraîche. Een onderdeel van het Run, Rudolph, Run menu. Dat recept geef ik je alvast om je een idee te geven en stiekem ook lekker te maken.

Ingrediënten:

  • 2 grote of 4 kleine rauwe bieten
  •  1 bosje dille
  • 2 x 160 gram verse zalmfilet
  • grof zout, verse peper en een beetje suiker
  • 1 citroen
  • 4 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • fijne rasp

Zo maak je het:

  1. Kook de bieten in 40 minuten gaar. Laat ze afkoelen in het vocht waarna je ze pelt en in dunne plakjes snijdt. Snij ook de dille fijn.
  2. Verwijder het vel van de zalm en snij in dunne plakjes.
  3. Leg de plakjes naast elkaar op een groot bord of plank en bestrooi met zout, peper een beetje suiker en de dille.
  4. Boen de citroen schoon en rasp met een fijne rasp wat citroenschil over de zalm. Besprenkel met olijfolie en dek af met plasticfolie. Laat het 20 minuten in de koelkast marineren.
  5. Marineer de plakjes biet op dezelfde manier als de zalm.
  6. Nu de borden opmaken. Verdeel de zalm en plakjes biet om en om op een mooi bord. Garneer met takjes dille. Besprenkel met citroensap en eventueel olijfolie.
  7. Roer de crème fraîche los en schep een lepeltje er bovenop.
  8. Eet smakelijk.

Foto: ZTRDG

Filed Under: Vis, Voorgerecht Tagged With: bieten, kerst, kerstmenu, snel, stressvrij, voorgerecht, zalmfilet

Previous Post: « Buikspek met Midden-Oosterse Specerijen
Next Post: Chocolade Pepermunt Bark »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Mini Cinnamon Rolls

Foodbloggersweekend

Foodbloggersweekend 2013

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Sambal Goreng Kentang Kering

Sambal Goreng Kentang Kering

Kip Kerrie Bapao

Kip Kerrie Bapao

Instagram

Tessa

Bananenbrood met Rumrozijnen

Bananenbrood met Rumrozijnen

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025