• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2013 / Review: BK Bakplaat Easy Basic

Review: BK Bakplaat Easy Basic

18 september 2013 by I am Cooking with Love

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Sinds kort heb ik deze bakplaat. De BK Bakplaat Easy Basic. Ik mocht hem uitproberen en kijken wat ik ervan vond. Ik kreeg hem van de webshop Fonq. Een heerlijke site met zoveel leuke spullen voor in en rond het huis. Logischerwijs kijk ik voornamelijk op de pagina van de keukenspullen en alles wat je daar kan gebruiken. 
 
Deze bakplaat leg je op 2 pitten van je fornuis. Dit kan gas zijn maar ook elektrisch, keramisch of halogeen. Je zet het vuur hoog, wacht even tot de plaat heet is en je kan eigenlijk al aan de slag. Doordat er een antiaanbaklaag op zit hoef je er niet per se olie op te doen. Maar een drupje kan geen kwaad. Als bijvoorbeeld je vlees al gemarineerd is in onder andere olie dan hoef je niets meer toe te voegen.
 
Om te kijken of de plaat heet genoeg was om te gaan bakken, druppelde ik er wat water op. Als de druppels snel verdampten wist ik dat het heet genoeg was. Het is een makkelijke manier om te testen of de plaat heet genoeg is. 
 
Verschillende dingen heb ik erop gemaakt. Gemarineerde champignons, kipspiesjes, gamba’s en Vongole (tapijtschelpen). In een later blogpost meer over de Vongole. 
 
Review: BK Bakplaat Easy Basic

Zoals je kan zien zijn de eerste champignons een stuk donkerder dan die eronder zitten. Dit doordat ik ze moest aandrukken om allemaal de plaat te laten raken.

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Yakitori van kip

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Verrukkelijke gamba’s!

Review: BK Bakplaat Easy Basic

Vongole van de bakplaat. Later volgt meer hierover.

Het leek me handig om de champignons, gamba’s en kipspiesjes aan een lange satéprikker te rijgen zodat ik ze dan per 3 kon keren. Daarom had ik van die lange prikkers genomen. Nou, in de praktijk ging dat toch niet zo handig. De plaat heeft een opstaand randje, wat wel handig is, maar daar leunen de prikkers dus op en dan raakte de onderste gamba of champignon net niet lekker de plaat. Dus legde ik de spiesen in de lengte waardoor prikkers de plaat raakten. Die kon je dan niet meer met je vingers oppakken en omdraaien. Ik gebruikte een vork om ‘m op te wippen en zo te keren. Mijn theorie was om te kijken of je een hele rij naast elkaar op de plaat kan leggen. Dat kan wel maar dan zou je kortere prikkers moeten gebruiken. Of alles gewoon los op de plaat leggen en met een tang of je vork de boel om draaien. Ging eigenlijk net zo makkelijk. Maar met prikkertjes staat wel een stuk leuker zeker als je een Tapas avond gaat houden. 
 
Review: BK Bakplaat Easy Basic
 
 
De plaat heeft in één hoek een schenktuit om eventueel vet of vocht af te gieten. Er zijn 2 handvatten aan de kopse kanten. Die overigens wel heet worden tijdens het bakken. Wat ik ook wel een nadeel vond was dat doordat de plaat vrij licht van gewicht is hij makkelijk kan schuiven op je fornuis. Maar na gebruik is hij weer super makkelijk schoon te krijgen. Gewoon met een afwasborstel onder de kraan of zelfs in de vaatwasser. Met het handje gaat sneller. 
 
Al met al ben ik tevreden over de plaat. Ik zal hem dan ook vaak gaan gebruiken. Het is een lekkere en snelle manier van bakken. En soms willen we nou eenmaal snel en easy. 😉

Filed Under: 2013, Verslag Tagged With: bakplaat, bk, fonq, gasfornuis, plancha, review

Previous Post: « Courgette Chips
Next Post: Bezoekje aan de Yoghurt Barn »

Reader Interactions

Comments

  1. marjan says

    18 september 2013 at 21:23

    he super artikel. daar heb ik wat aan.

  2. I am Cooking with Love says

    18 september 2013 at 21:25

    Dank je, dat is fijn te horen.

  3. Alies says

    21 september 2013 at 09:56

    Dat klinkt handig.
    Wij hebben zelf een gourmetplaat die hier een beetje op lijkt!

    Fijn weekend,
    Fashialies

  4. I am Cooking with Love says

    21 september 2013 at 09:58

    Ja dat klopt. Het enige verschil is dat jij lekker aan tafel kan blijven zitten en bakken. En met deze plaat sta je toch even in de keuken. Hoewel niet lang want het is razendsnel klaar allemaal. Kan je alsnog aan tafel en genieten. 🙂

  5. Sass says

    29 januari 2015 at 15:57

    Het lijkt me wel iets maar kAn je er ook een simpel uitsmijtertje/omeletje op bakken?

  6. I am Cooking with Love says

    29 januari 2015 at 16:13

    Ja hoor dat kan prima. Het voordeel is dat je er gelijk een stuk meer tegelijk kan bakken als dat nodig is.

Trackbacks

  1. Vongole van de bakplaat - I am Cooking with Love schreef:
    25 september 2013 om 11:30

    […] ooit eens zelf te maken. Het duurde even maar uiteindelijk heb ik dat gedaan. Op m’n nieuwe bakplaat.    Bij de visboer een kilootje schelpen besteld, opgehaald en gelijk aan de slag. Ik had op […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gegrilde Avocado met Gesmolten Parmezaanse Kaas

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Appelstrüdel met Chocola en Walnoten

Appelstrüdel met Chocola en Walnoten

Recensie: Sirocco

Recensie: Sirocco

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Instagram

Tessa

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025