• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2014 / Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

25 maart 2014 by I am Cooking with Love

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Een dikke week geleden werd ik uitgenodigd voor een bloggersevent van Mora in Amsterdam. Je weet wel, van de kroketten, frikandellen en andere snacks. Ik dacht heb ik daar zin in, ja daar heb ik zin in. Daar ga ik heen. Mede foodbloggers als Betty van Betty’s Kitchen, Marina van Marina’s Bakery en Sofie van Lekker en Simpel waren er ook. 
 
We kregen te horen wat de geschiedenis van het frituren was waar dat begonnen is. En natuurlijk hoe Mora ontstaan is. En ook hoe ze de toekomst zien en welke producten ‘in the making’ zijn. Tijdens dit alles kwamen de schalen met bitterballen regelmatig voorbij. Uitgedeeld door Cora dan wel door Flora, haar nichtje. Ontzettend leuk dat zij er ook bij waren. 
Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Ok, ik neem er nog éééntje!

 
Uiteindelijk hebben we natuurlijk ook wat gegeten. Er waren diverse salades maar ook, voor mij, nieuwe producten. Zoals de vegetarische kipsaté. Als je niet beter wist zou je denken dat het echt kip was. 
Een avondje bij Mora met Cora & Flora.
 
 
Zo lieten ze ook een nieuwe bitterbal proeven met prei, kaas en mosterd als vulling. De ‘huiskok’ liet zien hoe je de salpicon (ragout-vulling) moest maken. Daarbij heb ik een handje geholpen. Roeren enzo. Ja, dat kan ik goed! 😉
Een avondje bij Mora met Cora & Flora.

Onder toeziend oog van Marina ben ik hard aan het roeren. Bloedserieus. 😉

Ze willen zich ook meer gaan richten op het bereiden van snacks in de oven of met de Airfryer. Dat is een soort mini hete lucht oventje. 
 
En laat het nou zo zijn dat aan het eind van de avond iedereen zo’n Airfryer mee naar huis kreeg! Een super grote verrassing vond ik dat. Ik voelde me dan ook ernstig verwend. Plus een tas vol snacks natuurlijk. Waarvan je een aantal in de Airfryer kon klaar maken. 

Airfryer XL

 
De volgende morgen natuurlijk gelijk uitgeprobeerd. Ik had nog wat drumsticks en ovenfrietjes dus die gingen erin. Na 20 minuten stond er een maaltijd op tafel. De kip super krokant en heerlijk mals van binnen. En de frietjes net zo krokant. We waren prettig verrast. 
 
Daar moest natuurlijk meer mee gedaan worden. Ik heb er onder andere het volgende in gemaakt: de (oven)kroketjes van Mora, de zak Partysnacks die we mee kregen. Schonezus was dat weekend op bezoek en had geen moeite om mee te helpen opeten. Afbakbroodjes èn gekookte eitjes! Brownies, de nieuwe ovenfrikandellen en natuurlijk frietjes. 
 
Ik vind het een super apparaat. Hij is zoveel sneller op temperatuur dan een gewone oven of frituurpan. Je gebruikt geen tot heel weinig olie. Wat smaak betreft vind ik dat het niet afdoet aan gefrituurde snacks. En hij is zo veelzijdig. Zoals eitjes erin ‘koken’ wat perfect ging. 
 
Kortom na een geslaagde avond een apparaat die nog vaak gebruikt gaat worden. 
 
Foto’s: huisfotograaf van Mora, en van mijzelf.

Filed Under: 2014, Verslag Tagged With: Airfryer, Bloggerevent, Mora, Philips, snacks

Previous Post: « Broodje Jeugdsentiment
Next Post: Gebakken Olijven gevuld met Feta »

Reader Interactions

Comments

  1. Italiaans koken met Antoinette says

    25 maart 2014 at 09:02

    Ha Tesssss, een serieus frituurtalent! Geweldig dat schort :-)!

  2. I am Cooking with Love says

    25 maart 2014 at 09:06

    Jaaaa, lachen hè? 🙂

  3. Hazel - Cookie Cottage says

    25 maart 2014 at 10:03

    Klinkt als een gezellig avond. Geloof dat ik zelf de snackjes maar even laat liggen dankzij de uitzending van radar gisteren… :-S
    Maar gelukkig kun je met je mooie apparaatje nu ook je eigen snacks maken 😉

  4. I am Cooking with Love says

    25 maart 2014 at 10:08

    Ik heb gisteren niet gekeken maar ik las je Tweet over paarden die ernstig mishandeld werden. Daar kan ik zeer slecht tegen.

    Maar je kan er zoveel meer mee en dat is zo leuk. Stuk zalm of vlees, of appeltaart, risottoballetjes lijkt me ook lekker. Groenten roosteren etc. En nee ik heb er geen aandelen in! hahahha

  5. Greet Heddema says

    25 maart 2014 at 12:53

    Leuk Tessa van die Airfryer lijkt me een handig ding! Maar ook ik heb Radar gekeken. Het was zo erg dat ik even ben weggelopen! Dat gehavende vlees zit in hun producten…nee voor mij nooit meer iets waar vlees in zit van Mora!

  6. I am Cooking with Love says

    25 maart 2014 at 12:58

    Okee, dat wist ik niet Greet. Ik ga Radar niet terug kijken want daar word ik alleen maar verdrietig van. Kan ik erg slecht tegen en die beelden blijven op m’n netvlies hangen.

    Maar dat is niet zo mooi van Mora zeg! 🙁

  7. PJ says

    25 maart 2014 at 15:17

    Wat leuk en leuk om je wat beter te kunnen zien :). Moest ook erg lachen om de tekst op het schort!

  8. I am Cooking with Love says

    25 maart 2014 at 16:26

    Ja, ik dacht ik doe het gewoon. Een paar foto’s. haha. Weet je dat ik pas thuis die tekst echt las. Ik was daar zo met andere dingen bezig. Drong niet echt tot me door wat erop stond. 😉

  9. geurvanmaillard says

    26 maart 2014 at 11:46

    Was je eigenlijk ‘verplicht’ om over Mora/Airfryer te schrijven, na deelname aan dit (gesponsorde) evenement?

  10. I am Cooking with Love says

    26 maart 2014 at 11:48

    Nee, deze post komt uit eigen initiatief.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Romige Lente-ui Soep met Boursin

Romige Lente-ui Soep met Boursin

Mijn ongebruikte marmeren vijzel

Opbiechten!

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

Cantaloupe met Mozzarella, Prosciutto en Balsamicosiroop

Instagram

Tessa

No-Bake Sinterklaas Monchoutaart

No-Bake Sinterklaas Monchoutaart

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025