• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Soep / Rode Linzensoep met Chorizo

Rode Linzensoep met Chorizo

24 april 2017 by I am Cooking with Love

Rode Linzensoep met Chorizo

Rode Linzensoep met Chorizo

Hou je net zoveel van chorizo als ik dan is deze soep echt iets voor jou. Ik ben dol op chorizo dus als ik recepten zie waar dat in verwerkt is ga ik even wat meer rechtop zitten.

Wil je ‘m pittiger maken gebruik dan de pikante gerookte paprikapoeder. Geeft het net een extra kik.

Ingrediënten:

  • olie om in te bakken
  • 1 stengel bleekselderij, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gram wortel, in stukjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram chorizo, in blokjes plus extra als garnering
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram rode linzen, schoongespoeld
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 600 ml water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • peper en zout
  • rode chilivlokken, optioneel

Zo maak je het:

  1. Verhit een eetlepel olie in een pan en voeg de bleekselderij, ui, wortel en chorizo toe en bak tot de ui glazig is.
  2. Voeg de knoflook toe en bak een half minuutje mee. Daarna kan de tomaat, water, bouillonblokjes, linzen en gerookte paprikapoeder erbij en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en laat zachtjes koken, met de deksel schuin op de pan, tot de linzen zacht en gaar zijn.
  4. Pureer de soep en breng zo nodig op smaak met zout, peper en/of rode chilivlokken.
  5. Snij de extra chorizo in plakjes of stukjes en leg op de soep of bakt de plakjes eerst nog even uit.

Filed Under: Lunch, Soep Tagged With: chorizo, gerookte paprikapoeder, rode linzen, soep

Previous Post: « Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker
Next Post: Focaccia Pesto Bollen »

Reader Interactions

Comments

  1. Bijzonder Spaans says

    24 april 2017 at 11:15

    Ziet er geweldig lekker uit Tessa en helemaal in mijn straatje! xx

  2. I am Cooking with Love says

    24 april 2017 at 11:26

    Dank je Didi. X

  3. Marjolein says

    1 mei 2017 at 18:52

    Ik heb het gemaakt en het was heerlijk!

  4. I am Cooking with Love says

    1 mei 2017 at 19:09

    Wat leuk om te lezen. Dank je dat je het me vertelde.

  5. Anne says

    9 mei 2017 at 10:43

    Hallo Tessa, afgelopen weekend deze soep gemaakt voor 12 personen (3 x het recept). Hij is heerlijk!
    Ik heb een kleinigheid veranderd: ik begon met het uitbakken van de chorizo, haalde die uit de pan en liet op keukenpapier uitlekken. Ik gooide het achtergebleven vet op één eetlepel na uit de pan en fruitte in het restant de ui, wortel etc. Ik heb dus geen olie gebruikt. Zo vond ik hem wat minder vet. Misschien een tip?
    Dank voor het recept. Hartelijke groet, Anne.

  6. I am Cooking with Love says

    9 mei 2017 at 13:12

    Hi Anne, Wat leuk om te lezen dat je de soep gemaakt hebt en dat hij in smaak viel. Zoals jij ‘m maakte, eerst uitbakken en wat vet afgieten, doe ik ook vaak. Scheelt idd een boel vet.Zal het denk ik een volgende keer ook zo doen.

    Dank je voor je berichtje hier.
    Groetjes, Tessa

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Vietnamese Loempiaatjes met Kip en Shiitake

Wrap met Ketjapkip

Wrap met Ketjapkip

Recensie: Koken met Kleur! van Joke Boon

Recensie: Koken met Kleur! van Joke Boon

Pompoenpuree Zelf Maken

Pompoenpuree Zelf Maken

Makreelpaté recept

Makreelpaté recept

Instagram

Tessa

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Recensie: De Grote Oven Van Van Boven

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025