Rode Linzensoep met Chorizo
Hou je net zoveel van chorizo als ik dan is deze soep echt iets voor jou. Ik ben dol op chorizo dus als ik recepten zie waar dat in verwerkt is ga ik even wat meer rechtop zitten.
Wil je ‘m pittiger maken gebruik dan de pikante gerookte paprikapoeder. Geeft het net een extra kik.
Ingrediënten:
- olie om in te bakken
- 1 stengel bleekselderij, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 50 gram wortel, in stukjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 100 gram chorizo, in blokjes plus extra als garnering
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 gram rode linzen, schoongespoeld
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 600 ml water
- 2 kippenbouillonblokjes
- peper en zout
- rode chilivlokken, optioneel
Zo maak je het:
- Verhit een eetlepel olie in een pan en voeg de bleekselderij, ui, wortel en chorizo toe en bak tot de ui glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak een half minuutje mee. Daarna kan de tomaat, water, bouillonblokjes, linzen en gerookte paprikapoeder erbij en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat zachtjes koken, met de deksel schuin op de pan, tot de linzen zacht en gaar zijn.
- Pureer de soep en breng zo nodig op smaak met zout, peper en/of rode chilivlokken.
- Snij de extra chorizo in plakjes of stukjes en leg op de soep of bakt de plakjes eerst nog even uit.
Bijzonder Spaans says
Ziet er geweldig lekker uit Tessa en helemaal in mijn straatje! xx
I am Cooking with Love says
Dank je Didi. X
Marjolein says
Ik heb het gemaakt en het was heerlijk!
I am Cooking with Love says
Wat leuk om te lezen. Dank je dat je het me vertelde.
Anne says
Hallo Tessa, afgelopen weekend deze soep gemaakt voor 12 personen (3 x het recept). Hij is heerlijk!
Ik heb een kleinigheid veranderd: ik begon met het uitbakken van de chorizo, haalde die uit de pan en liet op keukenpapier uitlekken. Ik gooide het achtergebleven vet op één eetlepel na uit de pan en fruitte in het restant de ui, wortel etc. Ik heb dus geen olie gebruikt. Zo vond ik hem wat minder vet. Misschien een tip?
Dank voor het recept. Hartelijke groet, Anne.
I am Cooking with Love says
Hi Anne, Wat leuk om te lezen dat je de soep gemaakt hebt en dat hij in smaak viel. Zoals jij ‘m maakte, eerst uitbakken en wat vet afgieten, doe ik ook vaak. Scheelt idd een boel vet.Zal het denk ik een volgende keer ook zo doen.
Dank je voor je berichtje hier.
Groetjes, Tessa