• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite

Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite

2 juni 2016 by I am Cooking with Love

Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite

Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite

Marmite, je houdt er van of niet. Ik moet zeggen dat ik het geleidelijk steeds lekkerder vond. Dat zoutige, gistige smaakje vind ik erg lekker. Mits dun besmeerd! Mij maak je echt blij wanneer het op een warme geroosterde witte boterham met veel roomboter gesmeerd is. Man, dat is zooo goed. Soms smeer ik een likje op een boterham met pindakaas of gewone kaas. Maar ik wil ook nog wel eens een lepeltje in een soep doen. Probeer het eens.

Dus toen ik dit recept tegenkwam moest het gemaakt worden. Ze waren lekker zoutig van de Marmite en de kaas. Ze zouden het heel goed doen op een feestje.

Mocht je nou wat huiverig zijn om Marmite te proberen, maak dan eens deze saucijzenbroodjes. Ik weet zeker dat je ze lekker zal vinden.

Ingrediënten:

  • 250 gram worstvlees
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel Marmite
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 5 blaadjes roomboterbladerdeeg
  • 1 eidooier + scheutje water

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het velletje van de worst en doe het vlees samen met de kaas, sjalot, knoflook marmite, suiker en peterselie in een keukenmachine. Meng tot alles één geheel is.
  3. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  4. Neem 2 eetlepels vulling. Vorm het in een rolletje en leg op het bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en druk alleen de lange kant goed aan met een vork.
  5. Snij ‘m voorzichtig doormidden en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  6. Roer de eidooier met een eetlepel water los en bestrijk de saucijzenbroodjes. Snij 1 of 2 kleine sneetjes bovenop de saucijzenbroodjes om tijdens het bakken de lucht te laten ontsnappen.
  7. Bak ze in 20 – 25 minuten mooi goudbruin. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Bron: Not Quite Nigella

Mocht je een recept van mij hebben gemaakt dan zou ik het leuk vinden als je dat op Instagram of andere social media zou willen delen onder #iamcookingwithlove.

Filed Under: Snack Tagged With: kaas, marmite, mini, saucijzenbroodjes, snack, worst

Previous Post: « Ikan Pepesan – Indische Makreel
Next Post: Spinaziesalade met geroosterde appel, ei en bacon »

Reader Interactions

Comments

  1. Didi says

    2 juni 2016 at 07:45

    Jaaaa hoor, gaan we maken hier Tessa als marmite fan ??

  2. I am Cooking with Love says

    2 juni 2016 at 08:07

    Leuk Didi! Je zal ze niet vies vinden.

  3. Lianne says

    12 juli 2016 at 10:47

    Nu ben ik wel heel benieuwd wat marmite is, ik heb er nog nooit van gehoord en het ook nog niet op. Maar je saucijzenbroodjes zien er goed uit! 🙂

  4. I am Cooking with Love says

    12 juli 2016 at 14:11

    Hi Lianne, je kan het vinden bij het zoete beleg in de winkel. Dus bij de pindakaas en sandwichspread. Het smaakt erg sterk, erg gistig daarom gebruik je maar een heel klein beetje. Zeker in het begin. Later kan je, als je wat meer gewend bent en het lekker vindt, meer gebruiken. Maar ‘a little goes a long way’! 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bezoekje aan de Yoghurt Barn

Bezoekje aan de Yoghurt Barn

Aardbeien, Feta, Bacon salade

Aardbeien, Feta, Bacon salade

Uiensoep

Red Velvet Crinkle Koekjes

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.

Instagram

Tessa

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Lekkere Tosti met Vurige Augurken on the side

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025