• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / 2014 / Rookkaas Crackers Maken

Rookkaas Crackers Maken

1 februari 2014 by I am Cooking with Love

Rookkaas Crackers Maken

Rookkaas Crackers Maken

Dit is niet echt een recept maar meer een ideetje, een lekker ideetje. Als tussendoortje, ontbijt of lunch zijn deze crackers een leuke afwisseling van wat je standaard eet. Rookkaas crackers. Zo te maken en heel divers te beleggen. Maar meestal eet ik ze zo, kaal. Het enige nadeel is dat het maken ervan nogal wat stank veroorzaakt. Dus afzuigkap aan of ramen open! 🙂
 
Het is heel simpel, je koopt een pakje rookkaas in de supermarkt. Ik koop altijd de rookkaas bij de versafdeling bij Albert Heijn. Die hebben ook een Chili-versie. Lekker pittig. Dan neem je 2 velletjes bakpapier en legt daar 1 plakje kaas tussen. Leg het op een schoteltje voor 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Haal het schoteltje uit de magnetron en pel voorzichtig het bakpapier eraf. Laat de crackers nog even afkoelen en hard worden. Daarna kan je hem zo opeten of beleggen met wat je lekker vindt.
 
Je kan het met van alles beleggen. Maak bijvoorbeeld zelf wat eier- of tonijnsalade. Of leg er voordat ze de magnetron in gaan een paar walnoten op. Die smelten dan in de kaas. Chia zaad kan ook. Sommigen besmeren het met boter en leggen er plakjes kaas op. Dubbel kaas dus. Het kan allemaal. 
 
Omdat het vrij sterk ruikt tijdens het bakken is het misschien een idee om achter elkaar alle plakjes te bakken en die dan in een luchtdicht bakje te bewaren. 
 
En de allerbelangrijkste tip is: leg het tussen die 2 velletjes bakpapier. De kaas kan namelijk behoorlijk spetteren. Dat verschilt per merk. En echt, je hebt geen zin om je magnetron daarna schoon te moeten maken!! 
 
Probeer het eens en je zal zien dat het best een lekker snackje is. Ik hoor graag hoe je ze vindt smaken.
 
 

Filed Under: 2014, Snack Tagged With: cracker, eiersalade, noten, ontbijt, rookkaas, snack, tonijnsalade

Previous Post: « Review: 1000 en 1 smaken
Next Post: Review en Winactie: Rosti Mepal Loomm Maaltijdkom »

Reader Interactions

Comments

  1. Annemieke says

    1 februari 2014 at 12:38

    Waaaaat, hoe kom je hier nou bij? Klinkt heel grappig. Ik zou denken dat het juist in de oven moet om in te drogen?

  2. I am Cooking with Love says

    1 februari 2014 at 12:41

    Hahaha, ja in de oven kan ook. Of héél zachtjes in de pan. Maar op die manieren heb ik het nog niet geprobeerd. In de magnetron werkt best goed en snel. 1 minuutje en dan komt hij er bloedheet en nog zacht uit maar door het afkoelen worden ze hard en knapperig.

  3. Alexandra In't Hout says

    16 februari 2014 at 11:41

    Heerlijk!! Stank………………ach even ramen open of je neus dicht, maar dan wel mond open voor die lekkere cracker. De keuze is snel gemaakt; mond open en…………………….genieten!!

  4. Angelique says

    4 maart 2014 at 15:38

    Kan je er niet gewoon 8 tegelijk maken? Waarom een voor een?

  5. I am Cooking with Love says

    4 maart 2014 at 16:06

    Haha, ja meerdere tegelijk kan natuurlijk best. Mijn magnetron is niet zo groot dus ik zou er maar een paar tegelijk kunnen doen. Misschien moet je dan wel de tijd een klein beetje aanpassen. Moet je even kijken hoe ze zijn na 1 minuut. 🙂

  6. Angelique says

    5 maart 2014 at 15:34

    Ik hou je op de hoogte ;-0 Nog wel even geduld want mijn afzuigkap is kapot. Maarre… hoe moeten ze er uit zien dan?

  7. I am Cooking with Love says

    5 maart 2014 at 15:47

    Nou, zoals op de foto maar misschien duurt het ietsje langer nu er meerder tegelijk erin zitten. Enneh, ik heb ook geen afzuigkap, raam open! 😉

  8. Heleen says

    26 maart 2015 at 22:47

    Als ik ze in de oven maak, hoe lang moeten ze daar dan in?

  9. I am Cooking with Love says

    27 maart 2015 at 14:06

    Hi Heleen, ik heb ze nog nooit in de oven klaargemaakt dus ik durf niet echt te zeggen hoe lang en hoe heet.

  10. lisa says

    11 juli 2015 at 21:14

    Kan je er niet gewoon 8 tegelijk maken

  11. I am Cooking with Love says

    11 juli 2015 at 22:20

    Jawel hoor, maar zoveel pasten er niet in mijn magnetron. 😉

  12. Jantinus says

    26 augustus 2015 at 15:04

    Ik heb het helemaal gedaan zoals je zegt, alleen 4 op 1 bord ipv 1 tegelijk…
    Hoelang moeten ze nu blijven liggen voordat ze echt hard worden? Ze liggen er nu een kwartiertje en voelen nu aan zoals rubber… 🙂
    Heb je misschien foto, hoe ze er moeten uitzien als ze er net uit komen?

  13. I am Cooking with Love says

    26 augustus 2015 at 16:12

    Hallo Jantinus, probeer er eens eentje te maken en kijk of die ook rubberachtig blijft ipv gelijk 4. Ik denk dat als je er meerdere tegelijk doet je ze dan langer in de magnetron moet laten. En wellicht is de wattage anders dan die bij mij. Op het moment heb ik geen rookkaas in huis om er eentje ‘naturel’ te maken. Maar op de foto zie je een cracker rechts in beeld en die is naturel. Succes!

  14. Saskia Oosterbaan says

    18 maart 2016 at 14:15

    Die van mij ontploffen al na een halve minuut, ongeacht de temperatuur…een ander merk proberen dus?

  15. I am Cooking with Love says

    18 maart 2016 at 14:17

    Hi Saskia, ja dat is een goed plan. Ik heb ook wel eens voorverpakte gebruikt en die spetterde ook ontzettend. Maar de versie bij de kaas versafdeling van de Albert Heijn niet. Maar er zijn vast nog meer merken die ook niet ontploffen. Helaas een kwestie van uitzoeken en regelmatig je magnetron schoonmaken! haha. Succes.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Rieska - Fin's Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

Praline van amandel zelf maken

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Uur van de waarheid: Rabarberijs proeven.

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Brownies met Dulce de Leche Vulling

Instagram

Tessa

Hutspot

Hutspot

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025