• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Recept voor frisse Citroenkoekjes

Recept voor frisse Citroenkoekjes

22 november 2012 by I am Cooking with Love

Mijn 50e blogpost!! 😀

Recept voor frisse Citroenkoekjes

recept voor frisse citroenkoekjes

Vorige week heb ik deze heerlijk koekjes gemaakt en ze deden me denken aan zo’n lekkere, kleffe, citroencake maar dan krokant. Ik heb gemerkt dat ze een hoog ‘dooreet-gehalte’ hebben. Maar dat komt goed uit want met dit recept maak je echt een berg koekjes. Ik heb ze niet geteld maar ik schat dat er toch wel een stuk of 50 uit het deeg kwamen. Hmmmm, neem je er 2 (of meer) bij de thee!

Wat heb je nodig:

  • 2 + 3/4 cups bloem
  • 1 theelepel bakingsoda/bicarbonaat
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 cup zachte boter (niet gesmolten)
  • 1 1/2 cup suiker, plus een 1/2 cup suiker om koekjes in te rollen
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels citroenrasp

Verhit je oven tot 180 graden.

Meng in een kom de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. Zet even aan de kant.

Mix met een handmixer of keukenmachine de boter en 1 1/2 cups suiker tot een smeuïg geheel. Meng het ei, vanille extract, citroensap en citroenrasp erbij. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe.

Rol theelepel grootte balletjes van het deeg en rol door de overgebleven suiker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat zo’n 4 cm van elkaar vandaan. Bak ze ongeveer 14 minuten of totdat de randjes lichtbruin worden. Laat ze afkoelen op een rooster.

PS: in het recept stond 8 minuten in de oven. Dat was bij mij echt te kort. Dus hou het zelf in de gaten en pas zo nodig aan.

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: Boter, citroen, suiker, vanille

Previous Post: « Zuppa di Marroni e Porcini (soep van kastanjes en eekhoorntjesbrood)
Next Post: Anti-Griep-Wonder »

Reader Interactions

Comments

  1. mevrouw Opdebank says

    22 november 2012 at 09:25

    Dat ziet er echt lekker uit! Helaas moet ik eerst op zoek naar zo’n cup-maatbeker. Dat is het enige wat ik niet in huis heb :-(.

  2. I am Cooking with Love says

    22 november 2012 at 09:43

    Dank je. Maar die cup maatbekers kan je bij de Albert Heijn vinden. Daar heb ik ze ook vandaan. Of op internet de boel omrekenen. Er zijn heel veel sites daarvoor. En anders de Blokker of Xenos, Marskramer. 😉

  3. Mannin says

    22 november 2012 at 10:33

    Dit recept komt op de to-do-list! Kan me heel goed indenken dat dit dvk-tjes zijn zoals we dat hier noemen (doorvreetkoekjes) 😉

  4. I am Cooking with Love says

    22 november 2012 at 10:50

    Hahaha dat is een goeie, dvk-tjes!! Die houden we erin! 😀

  5. mevrouw Opdebank says

    22 november 2012 at 11:06

    Oooohhhhh wat een goed nieuws! De Appie; daar kom ik regelmatig. Ga vandaag of morgen kijken. Leuk!

  6. Mannin says

    22 november 2012 at 11:09

    Het begon eigenlijk met de dvd-tjes (doorvreetdropjes) en toen volgden er ook dvk-tjes… wie weet wat er nog meer zal volgen haha 😉

  7. I am Cooking with Love says

    22 november 2012 at 11:24

    Ohhh hou op over dropjes. Zwakke plek!! 🙂

  8. julika de Fouw says

    22 november 2012 at 12:52

    Mmmm, lekker! Als ik heel organised ben maak ik ze voor Betty’s B’day..;-) Jxxx Ps vind je het erg om mij die maandag avond evt met Irma te delen?

    Sent from my iPhone

  9. I am Cooking with Love says

    22 november 2012 at 13:55

    Hi Juul, nee hoor is prima!! Zin om je dan te zien. Maareh, jij bent toch heel erg organised!!!!

  10. Bo says

    22 november 2012 at 17:12

    Dat ziet er lekker uit! Ik hou van citroen dus deze zal ik denk ik ook lekker vinden!

  11. I am Cooking with Love says

    22 november 2012 at 17:23

    Jaaa, die ga jij lekker vinden!! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Gebakken perziken met Griekse Yoghurt

Foodblogswap - Geroosterde en Gemarineerde Paprika's

Foodblogswap – Gegrilde en Gemarineerde Paprika’s

Anti-Griep-Wonder

Anti-Griep-Wonder

Pangsit Cincang - Gefrituurde Gehakt Hapjes

Pangsit Cincang – Gefrituurde Gehakt Hapjes

Aubergines Boerenstijl

Aubergines Boerenstijl

Instagram

Tessa

Smoked Tuna Dip

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025