• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Quinoa Pizza Hapjes

Quinoa Pizza Hapjes

20 september 2012 by I am Cooking with Love

Quinoa Pizza Hapjes

Ok, het duurde even maar eindelijk heb ook ik quinoa geprobeerd. Ik werd er een beetje mee doodgegooid want op Twitter op Facebook, in kooktijdschriften, overal kom je het tegen. En ja, ik werd nieuwsgierig. Maar ja wat maak je dan als ‘eerste keer’. Een beetje surfen op het web bracht me op een site van een Amerikaanse jonge meid die er Pizza hapjes van had gemaakt. Dat trok me wel aan dus heb ik een poging gewaagd.

Wat heb je nodig:

  • 2 cups gekookte quinoa
  • 2 eieren
  • 1 cup gesnipperde ui
  • 1 cup mozzarella in kleine blokjes (ik gebruikte 1/2 cup mozzarella en een 1/2 cup parmezaanse kaas)
  • 2 tsp gehakte knoflook
  • 1/2 cup verse basilicum fijn gesneden
  • 1 cup fijngesneden salami (vleeswaren of van gedroogde worst)
  • 1 tsp paprikapoeder
  • 1 tsp gedroogde oregano
  • Pizzasaus om te dippen (bijv Pizza Quicksaus)

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix alle ingrediënten in een mengkom op de pizzasaus na.

Vet een mini muffinvorm in en vul elke holte met een eetlepel van het mengsel. Druk het geheel een beetje aan.

Bak het voor zo’n 15-20 minuten.

Ik merkte dat als ik de hapjes een beetje liet afkoelen ze er makkelijker en ‘heel’ uit de vorm te halen waren.

Ze waren lekker vond ik. Natuurlijk kan je alle kanten op met de vulling. Je zou andere kazen kunnen gebruiken. Wat champignons eerst een beetje aanbakken, fijnsnijden en toevoegen. Fijn gesneden paprika, you name it!

Een dag later smaakten ze, nadat ik ze heel even in de magnetron had opgewarmd, nog steeds lekker.

 

Bron: So Very Blessed

Filed Under: Snack Tagged With: mozzarella, pizza, quinoa

Previous Post: « Romige Paprika-Pompoensoep
Next Post: Spinazie & Spekjes Mini Quiche »

Reader Interactions

Comments

  1. carlolinebrouwer says

    20 september 2012 at 09:24

    Quinoa is ook erg lekker in een salade en gezond natuurlijk!

  2. I am Cooking with Love says

    20 september 2012 at 09:34

    Ja, ik wil het ook zeker vaker gaan gebruiken. Ik had natuurlijk bij jou al gekeken. Dus wellicht binnenkort iets van je blog hier op tafel! 😉

  3. 'Es' (@EsFactory) says

    25 september 2012 at 12:02

    Ik heb nog nooit quinoa gekocht… Moet ik toch echt eens gaan doen! Tijd is toch een raar iets… Altijd te weinig!

  4. I am Cooking with Love says

    25 september 2012 at 12:42

    Ja, ik voelde de ‘pressure’ van m’n omgeving waardoor ik het maar ben gaan uitproberen! hahaha.

  5. paulien says

    23 oktober 2012 at 19:16

    ziet er erg lekker uit, maar hoeveel gram is 1cup ongeveer?

  6. I am Cooking with Love says

    23 oktober 2012 at 19:50

    Hi Paulien, 1 cup is 185 gram. Maar het let niet zo nauw hoor! Ik had zelfs nog een beetje over na het vullen.

    Succes met maken.

  7. paulien says

    25 oktober 2012 at 22:09

    oke bedankt, ga ze denk ik van het weekend maken 🙂

  8. I am Cooking with Love says

    25 oktober 2012 at 22:42

    Leuk!!

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Wortelpeterselie – Wortelsoep met Uitgebakken Spekjes

Millionair Shortbread

Millionaire Shortbread

Gevlochten Blauwe Bessen Brood

Gevlochten Blauwe Bessen Brood

Choco watermeloen met gehakte nootjes

Choco Watermeloen met Gehakte Nootjes

Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite

Saucijzenbroodjes met kaas en Marmite

Instagram

Tessa

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025