“Sorry.
Meer kan ik niet zeggen, ik bied nu alvast mijn excuses aan. Als je deze mueslirepen eenmaal geproefd hebt wil je nooit meer de mueslirepen uit de supermarkt eten.”
Kijk, als een blog zo begint word ik nieuwsgierig! Dit is namelijk weer een receptje van Ellen van in my Red Kitchen. Nadat ik de Spinazie & Spekjes Mini Quiche had gemaakt was ik op haar blog verder gaan neuzen en kwam dit receptje tegen.
Ik kom op meerdere blogs recepten tegen om je eigen mueslirepen of granola bars te maken. En dat leek me ook wel wat. Maar was tot op heden nog niks tegen gekomen waardoor ik gelijk naar m’n keuken ging. Ja, tot nu dan. Komt ook een beetje omdat ik, wederom, alle ingrediënten al in huis had.
En ik moet zeggen, ze heeft gelijk. Ze smaken héérlijk!!
Hier volgt het recept:
- 100 gram havermout
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel kaneel
- 200 gram ongezouten noten/gedroogd fruit ( gedroogde pruimen, dadels, abrikozen, pecannoten, amandelen, chocolate chips, zaden, pitten etc.)
- 4 flinke eetlepels biologische pindakaas of notenpasta
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels maple syrup (of pannenkoekenstroop)
- 1 theelepel water
- extra: bakplaat met opstaande rand/brownievorm, bakpapier
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius.
Meng in een grote kom de havermout met de suiker, het zout en kaneel.
Hak vervolgens alle noten en het gedroogde fruit in een keukenmachine grof. Als je geen keukenmachine hebt kun je ze ook met een scherp mes grof hakken, of kapotslaan met een deegroller (doe de noten in dat laatste geval wel in een stevig boterhamzakje!).
Zorg dat je de boel niet te fijn hakt. Wat hele stukjes noot geeft een lekker bite. Zelf had ik zo’n 150 gemengde noten en gedroogde pruimen en 1 Verkade reepje pure chocolade in stukjes gehakt.
Meng het notenmengsel vervolgens door het havermoutmengsel.
Meng in een ander schaaltje de pindakaas, honing, stroop en water tot een homogeen mengsel. Ik had deze biologische notenpasta nog staan en heb dat gebruikt in plaats van de Calvé pindakaas, die er naast stond!
Meng vervolgens het pindakaasmengsel door het noten- & havermoutmengsel.
Als je het idee hebt dat het nog niet zo goed plakt dan kun je er nog wat honing doorheen doen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, ook de randen. Stort vervolgens het mengsel uit op de bakplaat en druk het goed aan, ook in de hoeken. Leg een extra velletje bakpapier op de massa en druk met je handen de boel heel goed aan.
Zet het in de oven voor zo’n 20-25 minuten. In ieder geval tot dat het er mooi goudbruin uit ziet.
Haal het dan uit de oven en laat deze grote reep dan direct afkoelen op een rooster. Deze super-reep is best flexibel, til het op aan het bakpapier om ‘m uit de vorm te krijgen.
Zodra het helemaal is afgekoeld kun je de super-reep pas in repen snijden.
Kijk wederom even op haar site voor de stap-voor-stap foto’s!!
judith says
Dat klinkt zo overtuigend, dat ik ze ook ga maken:)
I am Cooking with Love says
Leuk, ben benieuwd hoe jij ze zal vinden. Ik ben om! 😉
rubyblue6 says
Leuk! Ik verkoop ze inmiddels aan collega’s 😉 Zelf heb ik altijd een voorraad in huis & op m’n werk. Ik kan niet meer zonder!
'Es' (@EsFactory) says
P*st! Ik heb geen havermout in huis…. Weeheeee
🙁
I am Cooking with Love says
Ik heb wel een kopje voor je!!! 😉 Enneh Weetabix heb je dat misschien? Jammer dat je zo ver weg woont!!!!
Ik ga denk ik morgen ook weer een nieuwe lading maken! Ze waren te lekker. Heb nog een stukje pure Tony Chocolony in huis, dat kan er prima in.