• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Mini Spinazie Feta Flapjes

Mini Spinazie Feta Flapjes

29 april 2013 by I am Cooking with Love

Mini Spinazie Feta Flapjesmini spinazie feta flapjes

De combinatie spinazie en feta is gewoon heerlijk. Maar doe er nog een knoflookje en sjalotje bij, wat geroosterde pijnboompitjes en een paar zongedroogde tomaatjes en ze zijn fantastisch. Ik heb er expres mini flapjes van gemaakt want als je ze als borrelhapje eet dan  zit je niet gelijk zo vol. Of te wel dan is er ruimte voor meer flapjes! 🙂

Hoe maak je 20 stuks:

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg, ( 1 pakje)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 300 gram diepvries spinazie (géén à la crème versie)
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 150 gram feta
  • ei, losgeklopt
  • sesamzaadjes (optioneel)
  • olie of boter om mee te bakken
  • peper

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie. Blijf regelmatig schudden totdat ze mooi goudbruin zijn en heerlijk ruiken. Doe ze in een kommetje tot gebruik.

Snij het sjalotje en knoflookje fijn en fruit het aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de bevroren spinazie toe en laat het langzaam ontdooien. Breng op smaak met peper. Ik deed er geen zout in omdat de feta al vrij zout van zichzelf is.

Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg het toe aan het spinaziemengsel. Doe het spinaziemengsel in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

Meng de pijnboompitjes en de verkruimelde feta door de spinazie en laat het goed afkoelen.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Klop een eitje los in een schaaltje.

Neem een plakje bladerdeeg en snij het diagonaal door midden. Beleg één helft met een theelepel spinaziemengsel. Smeer de randjes in met wat geklutst ei. Vouw de puntjes op elkaar zodat je een klein driehoekig pakketje hebt. Druk met een vork de randjes nog even extra goed aan om te voorkomen dat de vulling eruit piept tijdens het bakken. Verwerk zo alle bladerdeegplakjes en spinazie.

Leg de pakketjes op een met bakpapier bekleedde bakplat. Besmeer de pakketjes met wat losgeklopt ei en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.

Bak ze 20 – 25 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn.

Warm zijn ze het lekkerst maar afgekoeld ook heerlijk. Eet smakelijk.

Filed Under: Snack, Vegetarisch Tagged With: bladerdeeg, feta, knoflook, pijnboompitten, spinazie, zongedroogde tomaatjes

Previous Post: « Gehakt-Tosti
Next Post: Biscotto della Madonna – Italiaans gevlochten Mariakoek »

Reader Interactions

Comments

  1. PJ says

    29 april 2013 at 11:56

    Ik maak ze met knoflook, feta, spinazie en flink wat oregano, heerlijk. Ik maak ook wel eens 1 hele grote met een grote lap “vers” bladerdeeg. Die kun je dan eventueel ook in kleine stukjes snijden.

  2. I am Cooking with Love says

    29 april 2013 at 12:03

    Ja ik had al op je blog gekeken!! 🙂 Ik had nog wat spinazie over en een paar plakjes daar dus 1 grote van gemaakt de dag erna. Oregano is ook een lekker idee ja.

  3. Italiaans koken met Antoinette says

    7 mei 2013 at 11:05

    Lekker Tessa! En wanneer komt de bapao ;-)?

  4. I am Cooking with Love says

    7 mei 2013 at 11:07

    Hahaha, je bent ze nog niet vergeten dus! 🙂 Ik zal daar een dezer dagen me weer eens aan gaan wagen. Wilde ze namelijk opnieuw maken omdat ik ze niet goed genoeg vond. Foto technisch dan! 🙂

  5. Kim says

    1 januari 2016 at 17:03

    Het was heel lekker!

  6. I am Cooking with Love says

    1 januari 2016 at 17:04

    Dank je wel. Leuk om te horen. 🙂

Trackbacks

  1. Inspiratie voor de paasbrunch - MiCook schreef:
    18 april 2014 om 08:11

    […] Mini spinazie feta flapjes van Tessa […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Bloederige Botten Voor Halloween

Bloederige Botten Voor Halloween

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Koekjes Kerstboom Zelf Maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Boerenappelcake à la Levine

Boerenappelcake à la Levine

Tony's Chocolonely Limited Edition

Tony’s Chocolonely Limited Edition

Instagram

Tessa

Palmiers

Palmiers Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025