• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Mini Bananen-Koffie-Chocolade Muffins

Mini Bananen-Koffie-Chocolade Muffins

13 juni 2013 by I am Cooking with Love

Mini Bananen Koffie Chocolade Muffins

Mini Bananen-Koffie-Chocolade Muffins

Het was weer eens zover. Bananen gekocht en niet snel genoeg opgegeten dus super bruin in de fruitschaal. Er moest NU wat mee gedaan worden. Al eerder had ik Nigella’s Bananenbrood met rumrozijnen gemaakt dus wist dat rijpe geprakte bananen erg lekker zijn om mee te bakken.

En deze mini hapjes happen wel heel  makkelijk weg.

Ik gebruikte cups en maatlepels omdat het een Amerikaans recept is. Die maatbekers en maatlepels zijn praktisch overal te koop. Ik heb de cups bij Albert Heijn gekocht. Waren ongeveer 7 euro.

Wat heb je nodig:

  • 1 1/2 cups geprakte bananen. ( 3 grote )
  • 1/2 cup suiker
  • 1/4 cup bruine basterdsuiker (aangedrukt in cupmaat)
  • 110 gram boter, gesmolten
  • 1/4 cup volle melk
  • 1 ei
  • 1 1/2 cups bloem
  • 2 theelepels oploskoffie (poeder/korrels)
  • 1 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram pure chocolade, fijngehakt

Extra: mini muffinvorm en papieren cups

Verwarm de oven voor op 180 graden en vul de muffinvorm met papieren cups.
In een kom roer je de geprakte bananen, suikers, boter, melk en het ei. 
In een tweede kom meng je de bloem, oploskoffie, baking soda en het zout. Voeg de vochtige ingrediënten toe aan de droge en meng alles met elkaar. Roer als laatste de chocolade erdoor.
 
Vul de muffincups 2/3 vol. Dit gaat makkelijk met een theelepel. Bak ze in de oven voor ongeveer 10-15 minuten of totdat een houten prikker er schoon uitkomt. 
 
Na het bakken laat je ze even afkoelen in de vorm voordat je ze op een rek verder laat koelen.
 
Met dit recept maak je ongeveer 36 mini muffins. Misschien leuk om uit te delen tijdens een kinderfeestje. Of om de hele afdeling op je werk te vriend te houden! 
 
Bron: Cookbook Archaeology

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: bananen, chocolade, koffie, mini, muffin

Previous Post: « Foodbloggersweekend 2013
Next Post: Indiaas Gekruide Kip Broodjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Simome says

    13 juni 2013 at 08:19

    Oooo, dat is weer te lekker Tessa…. Ik geloof niet dat ik momenteel bananen muffins moet gaan eten.. Kan ik er niet meer mee stoppen namelijk.. Haha

  2. I am Cooking with Love says

    13 juni 2013 at 08:36

    Nee, misschien niet zo’n slim plan…ook al zijn deze wel heel klein hoor. Echt holle kies werk!! haha. Neeee, je bent verstandig en sterk..je doet het niet!! 😉

  3. julivwee says

    14 juni 2013 at 09:27

    Ziet er lekker uit!! Mooie foto!
    Gr. Julie

  4. I am Cooking with Love says

    14 juni 2013 at 09:36

    Dank je wel!!! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Teriyaki Saus Zelf Maken

Teriyaki Saus Zelf Maken

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers

EN DE 4 WINNAARS ZIJN…

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Recept voor frisse Citroenkoekjes

Instagram

Tessa

Zalmforel uit de oven

Zalmforel uit de oven

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025