• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Krokante Knoflookkoekjes

Krokante Knoflookkoekjes

9 november 2016 by I am Cooking with Love

Krokante Knoflookkoekjes

Krokante Knoflookkoekjes

Ik hoor je al denken: knoflook…koekjes??? Dat kan niet lekker zijn. Of toch wel? Ja, toch wel. Dit recept komt uit het kookboek van Marleen van Es van het blog Eten uit de volkstuin. Ik heb hier al eens over haar boek geschreven en het werd toch echt tijd dat ik er iets uit zou maken.

Nu ga ik al snel wat meer rechtop zitten als ik iets met knoflook lees. Dat heb ik overigens ook met chorizo en ansjovis, dus deze koekjes trokken direct mijn aandacht.

In het recept staat eigenlijk dat je alleen amandelen moest gebruiken maar ik had daar niet genoeg van in huis dus vulde ik het aan met pijnboompitten en pinda’s.

Ze werden heerlijk en brossig. Zoet en het zoutige van de noten gaat super goed samen met de knoflook. Ze hadden een hoog ‘door-eet-gehalte’. Dus doe eens gek en maak ze.

Ingrediënten:

  • 100 gram roomboter, kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel appel- of ciderazijn
  • 125 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 20 gram pijnboompitten
  • 30 gram amandelen
  • 50 gram pinda’s
  • 4 tenen knoflook
  • 150 gram havermout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng met een handmixer of standmixer de boter met de suiker.
  2. Voeg het ei en appelazijn toe en mix tot een glad mengsel.
  3. In een ander kom meng je de bloem met het zout, baking soda en bakpoeder.
  4. Hak de nootjes fijn en pers de knoflook met een knoflookpers.
  5. Doe de het bloemmengsel, de nootjes, de knoflook en de havermoet bij het botermengsel en meng alles goed.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er eetlepels beslag op. Laat wat ruimte tussen het deeg want ze lopen een beetje uit.
  7. Bak ze in ongeveer 10 -15 minuten mooi goudbruin.

[bol_product_links block_id=”bol_58e75ec913fec_selected-products” products=”9200000035376252″ name=”bol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: amandelen, havermoet, knoflook, koekjes, pijnboompitten, pinda's

Previous Post: « Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker
Next Post: 3-Kazen Preischotel »

Reader Interactions

Comments

  1. inge says

    22 december 2016 at 03:35

    ben heel benieuwd naar de knoflookkoekjes, ga ze zeker maken, maar eet je dan bij bv soep en salade, of toch als gewoon koekje… ?

  2. I am Cooking with Love says

    22 december 2016 at 05:15

    Hi Inge, gewoon als koekje. Door de hoeveelheid suiker wordt het toch een ‘door eet’ koekje! ? Leuk dat je ze gaat maken.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Simpele gerechten voor de feestdagen.

Simpele gerechten voor de feestdagen

Zalmforel uit de oven

Zalmforel uit de oven

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Citroenpudding met Lange Vingers en een Vleugje Limoncello

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Gehakt met Sperziebonen en Hoisinsaus

Instagram

Tessa

Sambal Goreng Kentang Kering

Sambal Goreng Kentang Kering

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025