• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

12 juli 2012 by I am Cooking with Love

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Kleine Kokosmakronen met Chocolade voor het Foodblogevent

Dit recept van Cookfreshfood kwam zomaar op Facebook voorbij. Nadat ik het filmpje had bekeken, en zag wat je er voor in huis moest halen en hoe ik het moest maken, was ik om.

Je hebt namelijk maar 4 ingrediënten nodig. 5 als je ze in de chocolade wilt dopen maar dat hoeft natuurlijk niet.

Hier komt ie:

Ingrediënten voor ± 13 kleine makronen

  • 100 gram gedroogde en geraspte ongezoete kokos
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • rasp van een biologische citroen of sinaasappel
  • Evt. pure chocolade om ze in te dopen

Verwarm de oven voor op 180°.

Meng kokos, suiker en citroenrasp goed door er losjes met je vingers doorheen te gaan. Klop het ei los en meng door het kokosmengsel. Laat 5 minuten staan zodat de droge ingrediënten het ei goed opnemen. Kneed er stevige balletjes van en leg deze op bakpapier op een bakblik. Zet 13-15 minuten in de warme oven tot ze een beetje kleur krijgen. Af laten koelen en serveren met een lekker kopje thee.

Als ze afgekoeld zijn kan je ze in gesmolten chocolade dopen. Voor het ‘Bounty-effect’!

Deze maand is er weer het Foodblogevent, zoals elke maand, en de host is ‘Uit Pauline’s Keuken‘. Het thema dat zij bedacht heeft is High Tea. En ik bedacht me gisteren dat deze kleine kokosmakronen daar eigenlijk perfect bij passen. Ik zou ze in vervolg wel ietsje kleiner maken want ze vullen best.

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: chocolade, citroen, ei, Foodblogevent, kokos

Previous Post: « Boerenappelcake à la Levine
Next Post: Butterscotch Koekjes »

Reader Interactions

Comments

  1. 'Es' (@EsFactory) says

    16 juli 2012 at 10:03

    Wat zien die er schattig uit!

  2. I am Cooking with Love says

    16 juli 2012 at 12:18

    Dank je wel!! Leuk hè, eigenlijk mogen ze nog ietjes kleiner. Ze zijn best machtig. Deze gaan mee in het Foodswappakket! 😉

  3. kookgekwilma says

    21 juli 2012 at 21:53

    Heerlijk! Ik ben dol op kokos!

  4. I am Cooking with Love says

    21 juli 2012 at 23:26

    En echt zo gemaakt!

  5. Didi van Haren (@madeinspainNL) says

    23 juli 2012 at 08:47

    klinkt heerlijk:) en wat een goed idee om ze in chocola te dopen!

  6. kookgekwilma says

    23 juli 2012 at 09:56

    Ga ik zeker een keer doen!!

  7. I am Cooking with Love says

    23 juli 2012 at 14:00

    Ik had ze ook voor de foodswap gemaakt maar daar de ene helft met en de andere helft zonder chocola! Komt nog fotootje van in een volgend blog.

Trackbacks

  1. Foodblogswap - Vierkante Kokosmakronen - I am Cooking with Love schreef:
    23 april 2013 om 09:00

    […] reden dat ik voor de kokosmakronen heb gekozen is uit puur jeugdsentiment. Ik had al eens eerder kokosmakronen gemaakt en geplaatst. Maar die waren voor het Foodblogevent. Je hebt ook nog de Foodswap. Ach het […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.

Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten.

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Parmezaan-Knoflookbrood

Bamisoep

Instagram

Tessa

Tartiflette

Tartiflette

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025