• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

9 augustus 2016 by I am Cooking with Love

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Saucijzenbroodjes gaan er altijd wel in hè? Althans bij mij wel. Hoewel dit eigenlijk geen ‘saucijzen’-broodjes zijn want er is geen saucijs te bekennen in dit recept. Vandaar ‘bladerdeeg hapjes’. Ach, als het beestje maar een naam heeft toch?

Tja, wat kan ik er verder nog over zeggen dan alleen dat je ze echt eens moet proberen en dat ze bijvoorbeeld op een zondagmiddag zo op zullen zijn. Maar dan heb je er wel punten gescoord. Haha.

Ingrediënten:

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 8 plakjes bacon, uitgebakken
  • 1 theelepel Worcestershiresauce
  • Zwarte peper
  • 1 ei, losgeklopt

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom het kipgehakt, sjalotje, knoflook, verkruimelde stukjes bacon, Worcesterhiresauce en breng op smaak met peper.
  3. Snij het deeg in de lengte doormidden. Verdeel het gehakt in 2e en maak er een lange rol van en leg op iedere helft een rol gehakt.
  4. Vouw het deeg dubbel snij in de gewenste hoeveelheid stukjes. Druk de op elkaar gevouwen randjes goed aan met een vork en leg de hapjes op de bakplaat.
  5. Bestrijk met het losgeklopte ei en zet de plaat in het midden van de oven. Bak in ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin.
  6. Laat ze op een rooster afkoelen.

PS: een tip om te controleren of het gehakt lekker op smaak is is om een klein stukje vlees ongeveer 20 seconden in de magnetron te garen of even in een pannetje te bakken. Proef of het je goedkeuring weg kan dragen en pas zo nodig aan.

Filed Under: Snack Tagged With: bacon, bladerdeeg, kip, kipgehakt, knoflook

Previous Post: « Mini Monkey Bread
Next Post: Spaghetti met Kokkels »

Reader Interactions

Comments

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK says

    11 augustus 2016 at 17:37

    Lijkt me erg lekker! Leuke variatie van het welbekende saucijzenbroodje!

  2. I am Cooking with Love says

    11 augustus 2016 at 20:42

    Ja hè? Dat dacht ik ook.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Sinaasappel-Yoghurtdrank Zelf Maken

Sinaasappel-Yoghurtdrank Zelf Maken

Prei-Kaastaart

Prei-Kaastaart

Toefjes Meringue met Dulce de Leche

Toefjes Meringue met Dulce de Leche

Praline van amandel zelf maken

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Instagram

Tessa

Deeg over? Pizza in een potje.

Deeg over? Pizza in een potje.

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025