• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Kaasstrikken

Kaasstrikken

8 februari 2016 by I am Cooking with Love

Kaasstrikken

Kaasstrikken

Deze kaasstrikken heb ik ondertussen al zó vaak gemaakt…voor de collega’s van de Man. Maar ze zijn ook ontzettend lekker. Ze hebben een zeer hoog ‘door-eet-gehalte’. Het is een recept van Cees Holtkamp dus dat is altijd goed. De eerste keer dat ik ze gemaakt had was de Man aan het werk. Zoals ik waarschijnlijk wel eens eerder verteld heb stuur ik dan meestal een fotootje naar hem om het eindresultaat te laten zien. Hij liet dat vervolgens aan zijn collega’s zien die allemaal: ‘Wil ik oooook’, riepen. Dus ja, dan moet ik aan de bak. Dat doe ik met liefde hoor! haha.

Een tijdje geleden heb ik op een zondag 313 stuks gemaakt!!! Hoe weet ik nou dat het 313 waren. Nou het zat zo. De Man vroeg of ik extra veel wilde maken zodat iedere collega een eigen zak kreeg. Heb je ook geen strijd over wie nou de meest of minste kaasstrikken op heeft. Dus ik dacht ik maak een dubbele hoeveelheid. Was best veel achteraf gezien. Maar de Man heeft ze eerlijk verdeeld over de zakken en maakte de volgende dag een boel mensen erg blij.

Maar goed, misschien is het toch wel handig om het recept online te zetten zodat de desbetreffende collega’s ze ook zelf eens kunnen maken. Tja, doe eens gek. 😉

 

Kaasstrikken

Ingrediënten:

  1. 1 pakje roomboterbladerdeeg
  2. 100 gram roomboter
  3. 200 gram geraspte pittige kaas
  4. kerriepoeder
  5. zout en peper

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht stand. 
  2. Laat de boter zacht worden, maar niet smelten, en meng het met de kaas. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. 
  3. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Het werkt het prettigst wanneer de plakjes nog wat stevig zijn. 
  4. Besmeer 4 plakjes met het kaasmengsel. Ongeveer 35 gram kaas per plakje. Stapel ze op elkaar en dek af met een 5e plakje bladerdeeg. Herhaal met de andere 5 plakjes bladerdeeg. 
  5. Leg de pakketjes voor een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  6. Snij na dat uur de pakketjes doormidden en snij de buitenste rafelige randjes eraf voor een mooi strak pakketje.
  7. Snijd in de breedte van elke helft plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  8. Draai elk plakje een kwartslag zodat ze gedraaid zijn. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi ze zo nodig met wat extra grof zeezout.
  9. Bak ze in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin.

Bron: Cees Holtkamp

Filed Under: Snack Tagged With: bladerdeeg, kaas, kaasvlinders, kerrie, roomboter, zoutjes

Previous Post: « Dubbel Chocolade Bananen Muffins
Next Post: Vegetarische Kip Ketjap Kroketjes »

Reader Interactions

Comments

  1. cheeseandchinese says

    8 februari 2016 at 09:23

    Ziet er super schattig uit! En lijkt me ook erg lekker 🙂 Ik weet niet of ik het geduld zou hebben om er zo veel te maken!

  2. I am Cooking with Love says

    8 februari 2016 at 09:39

    Ja ze zijn heerlijk. Maar dit recept is niet zo heel groot hoor. Wat ik vertel in mijn verhaaltje gaat over 2x dit recept. Ja, dat was een beetje veel. ?

  3. Martine -Duizenden1dag says

    8 februari 2016 at 19:37

    Wat zien die er fantastisch uit zeg! Ga ik ook eens maken.

  4. I am Cooking with Love says

    8 februari 2016 at 21:16

    Ja, moet je doen Martine.

  5. Jacky says

    10 februari 2016 at 08:24

    Hier één van de collega’s van de Man 😉
    Deze kaasstrikken zijn goddelijk, en vind het dus ook hélemaal niet erg om nog meer nieuwe lekkere baksels te proeven! (nee hoor dit is geen hint haha)
    Ga vandaag beginnen aan je pindakaas rolo koekjes, ze zien er heerlijk uit 🙂
    Bedankt voor al het lekker dat je altijd voor ons maakt, wij eten het met liefde op!

    Groetjes Jacky

  6. I am Cooking with Love says

    10 februari 2016 at 12:21

    Hi Jacky, er zal vast weer nieuw lekkers jullie kant op komen….ook al mag dat natuurlijk niet hè? 😉 haha

  7. Jacky says

    12 februari 2016 at 10:04

    De italiaanse variant die we vandaag hebben is ook fantastisch!
    Stiekem eten heeft ook wel iets 😉 haha

  8. I am Cooking with Love says

    12 februari 2016 at 10:06

    Stiekem achter de balie. Even bukken, hapje en weer omhoog. Gaat goed komen zo. 😉

  9. Lisette says

    12 februari 2016 at 11:39

    Ik wist niet dat het mogelijk was maar de Italiaanse variant van de kaasstrikken zijn nóg lekkerder!
    Wat een feeestje om zo te mogen werken, dank je wel!!

  10. I am Cooking with Love says

    12 februari 2016 at 15:16

    Ahhh, dank je wel Lisette. Ben blij dat ze zo in de smaak vielen.

Trackbacks

  1. Italiaanse Kaaszoutjes - I am Cooking with Love schreef:
    29 februari 2016 om 07:00

    […] moet ze maar op hun woord geloven maar de collega’s van de Man, voor wie ik regelmatig de kaasstrikken heb gemaakt, waren nog enthousiaster over deze Italiaanse versie! Lees maar onderaan bij de […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Recensie: Heerlijke Chaos

Recensie: Heerlijke Chaos

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Frisse citroen-gemberlimonade zelf maken

Portugese Amandeltaart

Portugese Amandeltaart

Kaas Rode Pesto Vlinders

Instagram

Tessa

Schijn Bedriegt Macarons

Schijn Bedriegt Macarons

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025