• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Jumbo-Chilisaus

Jumbo-Chilisaus

3 augustus 2012 by I am Cooking with Love

Jumbo-Chilisaus

Jumbo-Chilisaus

Zo af en toe komt die zon toch nog even tevoorschijn. Dan moeten we er gelijk gebruik van maken en erin gaan zitten of in ieder geval er van genieten want hij is zo weer weg.

Dus mocht het nou zo’n dagje of avondje zijn dat het heerlijk zomers aanvoelt is niks lekker dan in je tuin  of op je balkon zitten met een hapje en drankje.

Zo zag ik een lekkere, pittige dip in het kookboek Keuken van Nigella Lawson. Die heb ik gemaakt en is heerlijk. Bij het eerste hapje dacht ik: ‘Zoooohee, das heet’. Maar dat was maar eenmalig. Hij is lekker pittig maar niet te. En het hapt zo lekker weg.

Ingrediënten voor 4,5 dl

  • 1 pot (290 gram) geroosterde paprika’s (190 gram uitgelekt gewicht)
  • 3 rode chilipepers
  • 1 kleine teen knoflook, gepeld
  • de geraspte schil van 1 limoen en 1 eetlepel (15 ml) van het sap
  • bos koriander van 80 gram ( ik gebruikte 3 bakjes vd Albert Heijn. Is wel geen 80 gram maar ik vond het genoeg)
  • 2-3 theelepels (10-15 ml) grof zeezout of 1-1 1/2 theelepel fijn tafelzout, naar smaak
  • 1,25 dl arachide- of andere neutrale olie

Laat de geroosterde paprika’s uit de pot uitlekken en doe ze in een keukenmachine of in een kom.

Ontdoe de chilipepers van hun steeltje en, als je de saus niet al te heet wilt hebben, ook van hun pitjes. Doe ook de pepers in de keukenmachine of kom.

Doe er de knoflookteen, de limoenschil en het limoensap bij. Snijd de stelen van de koriander en voeg ook die toe. Laat de keukenmachine draaien of hak alles met een staafmixer tot een pasta-achtig mengsel.

Doe er de korianderblaadjes en het zout bij en mix. Giet dan de olie door de vulopening van je draaiende machine of giet de olie in de kom en ga nog eens met je staafmixer in de ewer. Je krijgt een saus die vloeibaarder is dan een salsa, maar eerder zacht en lepelbaar dan gietbaar.

Dit is een lekkere dip met naturel nacho’s of je serveert het bij je vlees of kip.

Jumbo-Chilisaus

Filed Under: Snack Tagged With: chilipeper, knoflook, koriander, limoen, nigella lawson, olie, paprika

Previous Post: « #FoodswapNL Nr. 3
Next Post: Romige Paprika-Pompoensoep »

Reader Interactions

Comments

  1. 'Es' (@EsFactory) says

    16 augustus 2012 at 11:10

    Grappig! Ik heb gisteren net zoiets gemaakt, maar dan over de kip gedaan en in de oven gezet. Ik ben dol op koriander.
    Ik koop het bij de Turkse supermarkt. 49 cent voor een grote bos. Beter dan de peperdure koriander van de AH! 1,39 voor een paar sprietjes….

  2. I am Cooking with Love says

    16 augustus 2012 at 18:15

    Ik begin koriander te waarderen….langzaam aan! haha. Helaas hebben we geen Turkse Supermarkt in de buurt anders wist ik het wel. Die doosjes zijn inderdaad belachelijk duur daar bij Appie! Of misschien toch maar een pot op het balkon neer zetten…;-)

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Pulled Pork Kroketjes Zelf Maken

Kip Tikka Masala Zelf Maken - 1

Kip Tikka Masala Zelf Maken

Gegratineerde Aardappelen met Bacon en Kaas

Gegratineerde Aardappelen met Bacon en Kaas

No-Bake Chocolade Taart met Gerookt Zout

No-Bake Chocoladetaart met Gerookt Zout

Aardbeienmousse Zelf Maken

Aardbeienmousse Zelf Maken

Instagram

Tessa

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025