• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Hartige soesjes gevuld met geitenkaas en Boursin

Hartige soesjes gevuld met geitenkaas en Boursin

19 juni 2015 by I am Cooking with Love

Hartige soesjes gevuld met geitenkaas en Boursin

Hartige soesjes gevuld met geitenkaas en Boursin

Ik ben altijd al gek geweest op Boursin. Als zo’n pakje in huis is, natuurlijk altijd het grootste doosje, is hij binnen no-time op. En nee, dat is dan niet op een toastje gesmeerd. Nee, met een heel klein theelepeltje beetje bij beetje de boel op lepelen. Velen zullen misschien denken, die is niet lekker maar het ik kan het gewoon niet laten.

Deze keer heb ik me in weten te houden en de Boursin weten te verwerken in de vulling van deze soesjes. Heerlijk waren ze. Maak ze komend weekend voor bij de borrel.

Ingrediënten:

  • 50 gram ongezouten roomboter, in blokjes
  • 75 gram bloem, gezeefd
  • 125 ml water
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 gram Boursin
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels verse dille, fijngehakt
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Begin met het soezenbeslag. Breng in een steelpan het water aan de kook en voeg de boter toe.
  3. Zodra het kookt doe je alle bloem met een snuf zout er in één keer bij en haal de pan van het vuur.
  4. Roer goed met een houten lepel totdat het mengsel samen komt tot een dikke deegbal.
  5. Zet de pan weer terug op het vuur en verwarm voor een halve minuut. Blijf het deeg roeren in de pan. Haal de pan weer van het vuur en laat wat afkoelen.
  6. Kluts in een kommetje de eieren los en voeg ongeveer een kwart van het eimengsel toe aan het deeg. Roer totdat het ei is opgenomen. Voeg de rest van het ei in 3x toe, elke keer pas nadat het ei volledig opgenomen is. Een mooi glanzend deegje is het resultaat.
  7. Schep het beslag in een spuitzak, knip een puntje van 2 cm af en hou apart.
  8. Spuit op een met bakpapier bekleedde bakplaat toefjes beslag van ongeveer 2 cm breed. Hou wat afstand want ze zetten tijdens het bakken een beetje uit.
  9. Bak ze mooi goudbruin in 20-25 minuten. Haal ze uit de oven laat volledig afkoelen op een rooster.
  10. Voor de vulling meng je in een kom de geitenkaas met de Boursin, melk en kruiden tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Schep de vulling in een spuitzak of gebruik een theelepel om de soezen te vullen.
  12. Snij de afgekoelde soezen doormidden en spuit een dot kaasmengsel op een helft en leg de andere helft er boven op.
  13. Serveer direct.

Filed Under: Snack Tagged With: borrel, boursin, geitenkaas, hapje, hartig, kruiden, soesjes

Previous Post: « Recensie Kookboek: Eten uit de Volkstuin
Next Post: Caesar Salade met Hollandse Nieuwe »

Reader Interactions

Comments

  1. Marja says

    19 juni 2015 at 14:35

    Ik ben ook gek op Boursin. Dit lijkt me heel erg lekker. Ga het binnenkort maar eens maken.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Regenboog schuimpjes

Regenboog Schuimpjes

fonQ blogevent

fonQ blogevent

Rieska - Fin's Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

Ramen met Champignons

Ramen met Champignons

Witlofsoepje

Witlofsoepje

Instagram

Tessa

Garnalen in Pittige Saus

Garnalen in Pittige Saus

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025