• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika

Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika

28 oktober 2014 by I am Cooking with Love

Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika by iamcookingwithlove.nl

 Crackers met Olijfolie en Gerookte Paprika

Dit recept wilde ik al heel lang maken. Maar ja het kwam er steeds niet van. Je kent het misschien wel. Tot ik ineens de geest had en het deeg had gemaakt. En daar bleef het bij! haha. Het deeg moest sowieso een half uur rusten in de koelkast en daar heeft het tot de volgende dag gelegen. Uiteindelijk heb ik de crackers afgemaakt en er geen spijt van gekregen. Jeetje, deze zijn lekker joh. Gedoopt in de hummus, smullen. Een prima cracker voor bij de borrel.
 
Toen bleek ook nog dat ze het bij Heel Holland Bakt over crackers gingen hebben en dacht ik wat een goede timing heb ik zeg. Maar ja moet je wel de post met het recept van deze crackers maken…en plaatsen. En toen kwam er wederom een ziekenhuisopname tussendoor. Het zat allemaal niet mee met dit recept. Nou ja goed, we zijn zoveel weken verder en hier is ie dan eindelijk. 
 
Achteraf gezien heb ik ze vrij groot gemaakt. Wat je ook zou kunnen doen is het deeg uitrollen en met een (koekjes)uitsteker de crackers uitdrukken. Kijk maar wat je het makkelijkst lijkt. 
 

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • peper, naar smaak
  • 125 ml water
  • 60 ml olijfolie

Extra:

  • Olijfolie
  • Grof Zeezout
  • Italiaanse of Provençaalse kruiden

Zo maak je het:

  1. In een keukenmachine doe je de bloem, bakpoeder, zout, gerookte paprikapoeder en peper.
  2. Voeg het water en de olijfolie toe en meng tot het een geheel wordt.
  3. Stort het deeg uit op een werkblad, maak er een bol van en verpak het in plasticfolie. Leg het voor een uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven tot 200 graden.
  5. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  6. Neem het deeg uit de koelkast en pak steeds een stukje deeg ter grootte van een walnoot en rol op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uit.
  7. Bestrijk de plakjes deeg met olijfolie en strooi de kruiden en zeezout erover.
  8. Bak mooi goudbruin in ongeveer 14 minuten.
  9. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Bron: Les Gourmandises d’Isa

Filed Under: Snack Tagged With: crackers, gerookte paprika, Heel Holland Bakt, olijfolie, Zeezout

Previous Post: « Pompoenpuree Zelf Maken
Next Post: Glas in Lood Koekjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Marjolein says

    28 oktober 2014 at 10:44

    Klinkt goed! Ik heb geen gerookte paprikapoeder, anders was ik ze gelijk gaan maken 🙂

  2. nicolekookt says

    28 oktober 2014 at 12:29

    Ze lijken me heerlijk, ik ga ze snel maken!

  3. I am Cooking with Love says

    28 oktober 2014 at 12:36

    Leuk, ben benieuwd hoe je ze zal vinden.

  4. I am Cooking with Love says

    28 oktober 2014 at 14:14

    Morgen dus iemand even naar de winkel sturen? 😉

  5. mixtfashion says

    30 oktober 2014 at 17:05

    Wat ziet dat er heerlijk uit! X Laura http://www.mixtfashion.com

  6. I am Cooking with Love says

    30 oktober 2014 at 17:39

    Dank je wel Laura! 🙂

  7. Simone says

    22 november 2014 at 09:24

    Die zien er super uit Tessa. En ik zeg het kan niet groot genoeg zijn!

  8. I am Cooking with Love says

    22 november 2014 at 11:59

    Helemaal mee eens. Des te meer dip kan erop! haha

  9. Naomi says

    16 december 2014 at 11:43

    Wat een heerlijk recept! Ik ben net via de blog van Marlous (lastdaysofspring) op jouw blog gekomen. Wat heb je lekkere recepten zeg! Ik ga jouw blog zeker volgen, want ik houd van lekker eten. Nu had ik wel 2 kleine vraagjes… Kun je dit recept ook zonder keukenmachine maken, maar bijvoorbeeld met een electrische handmixer? En ik heb paprikapoeder in huis, maar ik zie bij jou gerookte paprikapoeder staan. Zit daar verschil in?

    Groetjes Naomi

  10. I am Cooking with Love says

    16 december 2014 at 11:54

    Hi Naomi, wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt via Marlous. En dank je wel voor je compliment. 🙂

    Ja hoor, je zou het ook met je handmixer kunnen maken. Met de deeghaken dan. En wat betreft die gerookte paprikapoeder, het verschil is dat er een gerookt smaakje aan zit en dat maakt deze crackers nou zo bijzonder. Dille en Kamille verkoopt blikjes met gerookte paprikapoeder. Of online kan je het ook wel vinden. Ben benieuwd of je ze gaat maken.

    Groetjes, Tessa

  11. Jolien says

    26 februari 2015 at 18:07

    Ik heb steeds van die periodes en ben nu in m’n cracker periode…wel dit is het beste recept tot nu toe,heerlijk met een tomatentapenade! Het receptje staat al genoteerd in mijn bewaarschriftje! 😉 top!! Groetjes uit België

  12. I am Cooking with Love says

    26 februari 2015 at 20:59

    Wat ontzettend leuk om te horen. Ik vond ze ook zo lekker. Lekker pittig. Nu je het er over hebt bedenk ik me dat ik ze nodig weer eens moet gaan maken. 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Spareribs met Zelfgemaakte BBQ-Saus uit de Slowcooker

Glas in Lood Koekjes

Glas in Lood Koekjes

Frikadel Djagoeng - Maiskoekjes

Frikadel Djagoeng – Maiskoekjes

Platbrood met Feta en Spinazie

Platbrood met Feta en Spinazie

Mini Salted Caramel Brownies

Mini Salted Caramel Brownies

Instagram

Tessa

Tosti Champignons met 3 Kazen

Tosti Champignons met 3 Kazen

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025