Chinese Lente-ui Pannenkoekjes
Ik heb zo van die fases waarin een bepaald gerecht of ingredient vaak door mij gegeten wordt. Zo heb ik om de zoveel tijd een ‘blauwe kaas-fase’. Dan weer een ‘ansjovis-fase’. En zo had ik jaren geleden een ‘sweet chili saus-fase’. Bonuszoon was toen nog klein en als hij hier was aten we vaak zo rond borreltijd blokjes kaas gedoopt in sweet chili saus. Heerlijk. De blokjes kaas gingen op die manier gestaag bij ons allemaal naar binnen.
Nu kreeg ik tijdje geleden kreeg een fles sweet chili saus van Inproba waar 25% minder suiker in zit om uit te proberen. De helft van de suiker is vervangen door stevia. Nu heeft stevia soms een vervelende nasmaak maar daar is hier geen sprake van. Ik vond het net zo lekker als ‘gewone’ sweet chili saus.
Ik wilde iets maken waar ik de saus bij kon eten en dat werden deze Chinese Lente-ui pannenkoekjes. Wilde ik altijd al eens maken. Nu had ik eindelijk wat lente-uitjes in huis dus kon ik aan de slag. Ze zijn zo gemaakt.
Snij ze in puntjes en doop ze in bijvoorbeeld de sweet chili saus maar ik had ook wat hoisinsaus en sojasaus erbij geserveerd.
Ingrediënten:
- 1 cup bloem, schep bloem in een cupmaat en strijk af
- 1/2 cup heet water, uit de kraan
- 3 lente-uitjes, heel fijn gesneden
- zonnebloemolie
- zout
- dipsausjes naar smaak
Zo maak je het:
- Doe in een kom de bloem en het warme water. Kneed tot een glad deeg. Voeg zo nodig extra bloem toe als het erg plakkerig/nattig is.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat een half uur buiten de koelkast rusten.
- Verdeel het deeg in 3-en.
- Neem 1 bolletje deeg en rol zo dun mogelijk uit. Bestrijk dun met olie en bestrooi naar smaak met zout. Verdeel wat lente-ui over het deeg.
- Rol het deeg op en rol er vervolgens een slakkenhuisje van. Stop het uiteinde van het deeg onder het opgerolde deeg. Druk het deeg plat met je hand en rol het weer uit tot een pannenkoekje van gewenste dikte. Hoe dunner des te krokanter de pannenkoek wordt.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
- Snij de pannenkoekjes in punten en serveer met een lekker dipsausje bij bijvoorbeeld de borrel.