• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Snack / Chinese Lente-ui Pannenkoekjes

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes

1 oktober 2018 by I am Cooking with Love

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes

Ik heb zo van die fases waarin een bepaald gerecht of ingredient vaak door mij gegeten wordt. Zo heb ik om de zoveel tijd een ‘blauwe kaas-fase’. Dan weer een ‘ansjovis-fase’. En zo had ik jaren geleden een ‘sweet chili saus-fase’. Bonuszoon was toen nog klein en als hij hier was aten we vaak zo rond borreltijd blokjes kaas gedoopt in sweet chili saus. Heerlijk. De blokjes kaas gingen op die manier gestaag bij ons allemaal naar binnen.

Nu kreeg ik tijdje geleden kreeg een fles sweet chili saus van Inproba waar 25% minder suiker in zit om uit te proberen. De helft van de suiker is vervangen door stevia. Nu heeft stevia soms een vervelende nasmaak maar daar is hier geen sprake van. Ik vond het net zo lekker als ‘gewone’ sweet chili saus.

Ik wilde iets maken waar ik de saus bij kon eten en dat werden deze Chinese Lente-ui pannenkoekjes. Wilde ik altijd al eens maken. Nu had ik eindelijk wat lente-uitjes in huis dus kon ik aan de slag. Ze zijn zo gemaakt.

Snij ze in puntjes en doop ze in bijvoorbeeld de sweet chili saus maar ik had ook wat hoisinsaus en sojasaus erbij geserveerd.

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes
Rol een bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Bestrijk met een beetje olie en bestrooi met zout naar smaak. Verdeel wat fijngehakt lente ui erover.
Chinese Lente-ui Pannenkoekjes
Rol het deeg op.
Chinese Lente-ui Pannenkoekjes
Rol het opgerolde deeg als een slakkenhuis op.

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes
Vouw het uiteinde onder het opgerolde deeg.
Chinese Lente-ui Pannenkoekjes
Druk plat met je hand.
Chinese Lente-ui Pannenkoekjes
Rol zo dik of dus als je wilt uit en bak beide zijden goudbruin in de pan.

Ingrediënten:

  • 1 cup bloem, schep bloem in een cupmaat en strijk af
  • 1/2 cup heet water, uit de kraan
  • 3 lente-uitjes, heel fijn gesneden
  • zonnebloemolie
  • zout
  • dipsausjes naar smaak

Zo maak je het:

  1. Doe in een kom de bloem en het warme water. Kneed tot een glad deeg. Voeg zo nodig extra bloem toe als het erg plakkerig/nattig is.
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een half uur buiten de koelkast rusten.
  3. Verdeel het deeg in 3-en.
  4. Neem 1 bolletje deeg en rol zo dun mogelijk uit. Bestrijk dun met olie en bestrooi naar smaak met zout. Verdeel wat lente-ui over het deeg.
  5. Rol het deeg op en rol er vervolgens een slakkenhuisje van. Stop het uiteinde van het deeg onder het opgerolde deeg. Druk het deeg plat met je hand en rol het weer uit tot een pannenkoekje van gewenste dikte. Hoe dunner des te krokanter de pannenkoek wordt.
  6. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  7. Snij de pannenkoekjes in punten en serveer met een lekker dipsausje bij bijvoorbeeld de borrel.

Filed Under: Snack, Vegetarisch Tagged With: Chinese lente-ui pannenkoekjes, deeg, lente-ui, sweet chilisaus

Previous Post: « Caprese Salade
Next Post: Bloederige Botten Voor Halloween »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Ikan Pepesan - Indische Makreel

Ikan Pepesan – Indische Makreel

Parmezaan-Knoflookbrood

Mini Knoflookbroodjes met Prosciutto

Mini Knoflookbroodjes met Prosciutto

Romige Aardbeien Likeur Zelf Maken

Romige Aardbeien Likeur Zelf Maken

Sesam Snaps

Sesam Snaps Zelf Maken

Instagram

Tessa

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025