• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Zoet / Cherry Frozen Yoghurt

Cherry Frozen Yoghurt

2 augustus 2013 by I am Cooking with Love

Cherry Frozen Yoghurt

Cherry Frozen Yoghurt

Het is zomervakantie en Bonuszoon is voor een paar weken bij ons. Beregezellig. Dat is het altijd als hij er is maar nu is hij hier voor een langere periode. Dus langer gezelligheid. En hij heeft dan de pech dat ik altijd zin heb om nieuwe recepten uit te proberen waarvan ik denk dat hij dat wel lekker zal vinden. En meestal is dat ook zo. 
 
Nu was er gisteren een vriendje van hem over dus ja, toen wilde ik wel een lekker toetje regelen. Wat beter dan een verkoelend bakje frozen yoghurt. Het is zo gepiept, je zit niet met eieren te hannesen. Er komt geen vuur aan te pas, wat niet geheel onbelangrijk is met deze hitte. Het enige wat lang duurt is het ontpitten van de kersen. Zeker als je dat, zoals ik, met het handje moet doen. Nee, ik heb geen kersenontpitter. Maar het bleek achteraf redelijk snel gebeurd omdat je er niet zo heel veel van nodig hebt. 
 
Het is een kwestie van alles door elkaar roeren, de boel koud laten worden. Alles overgieten in je ijsmachine, laten draaien. En dan in een bak overdoen en in de vriezer hard laten worden. 
 

Ingrediënten:

  • 750 gram Griekse Yoghurt
  • 170 gram suiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 150 gram kersen, ontpit en in stukjes gesneden. Plus wat extra om later toe te voegen.
  • 250 ml kokosmelk

Zo maakte ik het:

  1. Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, suiker, vanille extract, kersen en kokosmelk. Roer net zo lang tot de suiker is opgelost.
  2. Zet het mengsel minimaal een uur, liever langer, in koelkast zodat het door en door koud wordt.
  3. Giet het over in je ijsmachine en laat het draaien.
  4. Schep wat ijs in een bak, lepel wat achter gehouden stukjes kersen en sap erover. Schep vervolgens weer wat ijs erop en daarna weer wat kersen. Net zo lang tot het ijs en de kersen op zijn.
  5. Zet de bak voor minimaal 5 uur, of langer, in de vriezer om het goed hard te laten worden.

Notes

De kokosmelk proefde ik er niet echt in terug. Wellicht dat ik de volgende keer de verhouding anders doe. Dus minder Griekse yoghurt en meer kokosmelk. Mocht je nou geen stukjes kers in je ijs willen, pureer dan het ijsmengsel in de keukenmachine of met de staafmixer. En laat de achtergehouden kersen achterwegen.

 En nu heel snel de vriezer in! #frozenyoghurt #cherry #dessert
 
 
Bron: Smitten Kitchen

Filed Under: Snack, Zoet Tagged With: Griekse Yoghurt, kersen, kokosmelk, vanille

Previous Post: « En de winnaar van de Zoku Slush en Shake Maker is…
Next Post: Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel »

Reader Interactions

Comments

  1. heartshapedrosepetals says

    2 augustus 2013 at 14:10

    Helaas heb ik geen ijsmachine 🙁

  2. I am Cooking with Love says

    2 augustus 2013 at 14:15

    Dan kan je het alsnog maken. Je roert met een vork elk half uur het ijs goed door. Op die manier voorkom je grote ijskristallen. Dat schrapen met je vork herhaal je net zo lang tot dat het ijs hard geworden is. Helaas zal dan het gemarmerde effect dan wel een beetje weg zijn. Maar dat doet niets af aan de smaak! 🙂

  3. heartshapedrosepetals says

    2 augustus 2013 at 16:25

    Heel erg bedankt! Ik ga het proberen

  4. I am Cooking with Love says

    2 augustus 2013 at 17:31

    Succes!

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Caesar Salade met Hollandse Nieuwe

Caesar Salade met Hollandse Nieuwe

Mr. Kitchen's Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Mr. Kitchen’s Karamel-Zeezout Koekjes met Pindakaas

Peer en Blauwe kaas Wrap

Peer en Blauwe Kaas Wrap

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Gevuld Speculaas met Amandelmijter

Jumbo-Chilisaus

Jumbo-Chilisaus

Instagram

Tessa

Gebakken Olijven gevuld met Feta

Gebakken Olijven gevuld met Feta

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025