• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Saus / Teriyaki Saus Zelf Maken

Teriyaki Saus Zelf Maken

19 augustus 2016 by I am Cooking with Love

Teriyaki Saus Zelf Maken

Teriyaki Saus Zelf Maken

Dat zoete van deze saus in combinatie met het zoute van de soja maakt dat vrijwel iedereen dit lust. Vroeger kocht ik flesjes Teriyaki marinade maar nu ik ontdekt heb hoe eenvoudig en met zo weinig ingrediënten je een waanzinnig lekker sausje kan maken, maak ik het zelf. En al deze ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te krijgen. Hoef je niet op zoek naar een Toko als je die niet in de buurt heb. Scheelt toch hè?

Je kan het rustig van te voren maken en bewaren in een potje in de koelkast. Ik denk voor een weekje ofzo. Maar aangezien je het zo snel klaar hebt kan je het net zo makkelijk vlak voordat je het toe gaat voegen aan je gerecht maken.

Ook zou je er fijngehakte knoflook en/of gember aan toe kunnen voegen. Of een pepertje. Maar dit is de basis. Meestal heb je toch al de knoflook en gember in je gerecht verwerkt.

Met deze hoeveelheid maak je iets meer dan 100 ml aan saus. Meng de saus door de noodles of groentegerecht of meng het door gare gehaktballetjes voor een borrelhapje of voor avondeten. Met kip ook heel lekker.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels mirin
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eetlepels water

Zo maak je het:

  1. Breng in een pannetje de suiker, sojasaus en mirin aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen.
  2. Meng ondertussen in een klein schaaltje de maizena met het water en voeg toe aan de saus.
  3. Breng opnieuw aan de kook en laat al roerend tot gewenste dikte inkoken.

 

 

 

Bron: Just One Cookbook

Filed Under: Saus Tagged With: aziatisch, maizena, mirin, saus, sojasaus, suiker

Previous Post: « Spaghetti met Kokkels
Next Post: Mini Stroopwafel S’mores »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Foodblogswap - Geroosterde en Gemarineerde Paprika's

Foodblogswap – Gegrilde en Gemarineerde Paprika’s

Regenboog schuimpjes

Regenboog Schuimpjes

Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum

Ham Kaas Omelet met Zongedroogde Tomaatjes en Basilicum

Italiaanse Knoflookbroodjes

Italiaanse Knoflookbroodjes

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Witte chocoladereep met pistache, gedroogde aardbeien en popcorn

Instagram

Tessa

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025