• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Saus / Caesar Dressing Zelf Maken

Caesar Dressing Zelf Maken

8 februari 2017 by I am Cooking with Love

Caesar Dressing Zelf Maken

Caesar Dressing Zelf Maken

Ik denk dat de Caesar Salade toch wel een van mijn favoriete salades is. Maar dan zonder de kip. Dat vind ik zonde van de salade. Waarom hij favoriet is komt hoofdzakelijk door de dressing. Die vind ik zooo lekker. Ik zou het zo op kunnen drinken. De combinatie van ansjovis en Parmezaan doet het ‘m. Dat zijn zulke goede smaakmakers. Dus werd het tijd om eens te kijken of ik het zelf kon maken en dat het ‘net echt’ smaakt. Zo zou ik altijd in een handomdraai, want veel langer duurt het niet, die heerlijke dressing in huis kunnen hebben.

En je hoeft er echt niet de ‘echte’ Caesar Salade mee te maken hoor. Giet het over de salade die jij lekker vindt. Met de sla die jij lekker vindt. Voor mijn part gebruik je het als dip voor je rauwkost of chipjes.

Men adviseert om alle ingrediënten op kamertemperatuur te hebben voordat je het gaat maken. Achteraf realiseerde ik me dat ik dat niet had. Alles kwam zo uit de koelkast en het ging hartstikke goed. Mocht je nou bang zijn dat het niet gaat lukken, zorg dan voor de zekerheid er voor dat alles wel op kamertemperatuur is.

 

Ingrediënten:

  • 1 eidooier
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 5 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels Worcestershiresaus
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 1/2 dl neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
  • ongeslagen slagroom, optioneel
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Doe in de hoge beker van de staafmixer de eidooier, mosterd, ansjovis, knoflook, citroensap, Worcestershiresaus en Parmezaanse kaas. Mix met de staafmixer.
  • Schenk al mixend, met een dun straaltje, de olie erbij.
  • Voeg eventueel een klein scheutje, ongeveer 1 eetlepel, slagroom toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en, zo nodig, citroensap.

Filed Under: Saus Tagged With: ansjovis, ei, mosterd, parmezaanse kaas, saus, worcestershiresaus, zelf maken

Previous Post: « Millionaire Shortbread
Next Post: Pita Kip Gyros met Feta Frietjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Melanie says

    8 februari 2017 at 08:32

    Mmm klinkt goed! Weet je hoeland dit houdbaar is ivm het ei?

  2. I am Cooking with Love says

    8 februari 2017 at 09:04

    Ik zou het voor de zekerheid maar een paar dagen bewaren. Dag of 2 à 3. Check het voordat je het gaat gebruiken even. Even ruiken en of proeven. Dat doe ik tenminste altijd even. ?

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Buikspek met Midden-Oosterse Specerijen

Buikspek met Midden-Oosterse Specerijen

No-Bake Chocolade Taart met Gerookt Zout

No-Bake Chocoladetaart met Gerookt Zout

Champignonroomsaus zelf maken

Champignonroomsaus zelf maken

Courgette Chips

Courgette Chips

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Instagram

Tessa

Tartiflette

Tartiflette

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025