Foodblogswap – Pittige Makreelsalade
En toen was het weer tijd voor de Foodblogswap. Ik kreeg het blog Roots and Foods toegewezen. Deze blog is van 2 zussen uit een culinaire familie met 2 oma’s waarvan 1 uit Chili komt. Samen proberen ze zo gezond mogelijk te koken. Dus alles zelf gemaakt, zonder pakjes en zakjes. Ze hebben nog niet zo heel veel recepten staan maar dat was in dit geval niet zo erg. Toen ik de makreelsalade zag staan wist ik dat dat ‘m zou worden. Ik ben dol op makreel en eet het veel te weinig. Uitgelezen kans om weer een bezoekje aan de visboer te brengen.Zoals altijd is er ook een blogger(ster) die van mijn blog wat kookt. Helaas bleek het blog van degene die aan mijn blog was toegewezen niet meer bereikbaar. Heel vreemd en jammer. Op onze ‘Bloggers’ Facebook pagina, waar deze Foodblogswap georganiseerd wordt, deed ik mijn beklag en ik kreeg veel bijval. Het leuke en verrassende was dat er direct een paar blogsters aanboden om wat te koken van mijn blog. Zo leuk! Met als gevolg dat Ageeth van Ageeth eet en kookt mijn Tuna Melt maakte. En Jolien van Thuiskok koken vanuit je hart mijn Thaise Saucijzenbroodjes met Pinda’s maakte. Een grote verrassing en ontzetend lief van ze.
Ingrediënten:
- 100 gram makreelfilet
- 1 fijngesneden lenteuitje
- 1 tomaat, in blokjes,
- 2 augurken, in blokjes
- sambal, ik vind brandal erg lekker
- mayonaise
- peper uit de molen
- gemengde sla
Zo maak je het:
- Pluk de makreelfilet en verwijder eventuele achtergebleven graatjes.
- Meng naar smaak de mayonaise met de sambal.
- Mix in een kom alle ingrediënten op de sla na.
- Leg een handje sla op een bord en schep de makreel er bovenop.
- Draai er verse peper overheen en eet smakelijk.
[…] P.S. De pittige makreelfiletsalade van vriendinnetje en gastblogster Annelies werd voor deze Foodblogswap getest door Tessa van I Am Cooking With Love. Je leest hier haar blog! […]