• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

13 april 2013 by I am Cooking with Love

frambozen soufflé met verborgen chocolade

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Vandaag bestaat mijn blog 1 jaar!! En het klinkt erg cliché maar het jaar is voorbij gevlogen. Als ik terug denk aan 13 April vorig jaar dan is het eerste wat me te binnen schiet dat het toen een stuk lekkerder weer was. Balkon-weer. Helaas moeten we er nog even op wachten. Wat mij betreft mag de Lente losbarsten.

Maar goed, een jaar geleden werd ik min of meer door Esmee van Es’ Factory op het idee gebracht om te gaan bloggen. Mijn eerste reactie was: ‘Jaaa, leuk’. Maar niet veel later sloeg ook de onzekerheid toe. Kan ik dat wel, en er zijn al zoveel Foodblogs. Volgens Esmee konden er niet genoeg Foodblogs zijn. Dat gaf de doorslag.

Sindsdien is er een (food)wereld voor me open gegaan. Ik vond koken altijd wel leuk maar om nu ook zoveel lieve en gezellige medebloggers te ontmoeten was en is geweldig. Natuurlijk de meesten via Twitter, Facebook en hun blogs. Maar ik heb bijvoorbeeld Esmee al eens mogen ontmoeten en eind Mei, met het Foodbloggersweekend, nog meer Foodbloggers. Ik kijk er nu al naar uit.

Anyway, om deze dag een beetje te vieren heb ik Frambozen Soufflés gemaakt met…Stevia! Ik kreeg soms de vraag of ik eens iets kon maken met wat minder suiker/Koolhydraten. Dus ben ik gaan zoeken. Ik had al heel lang een flesje Stevia in huis maar nog nooit wat mee gedaan….tot nu. En het viel me niet tegen.

Soufflés had ik overigens ook nog nooit gemaakt dus het was dubbel spannend. Hoe zouden ze smaken en zouden de soufflés wel omhoog komen.

Wat heb ik gebruikt:

  • 250 gram frambozen. Vers of een doosje uit de diepvries
  • 5 eetlepels suiker of 5 x 9 druppels Stevia
  • 4 eiwitten
  • 25 gram pure chocolade fijn gehakt
  • boter om in te vetten
  • 6 soufflévormpjes

Verwarm de oven voor op  200 graden.

Pureer de frambozen en voeg 1 eetlepel suiker of 9 druppels Stevia toe.

Klop de eiwitten stijf en roer er de resterende 4 eetlepels suiker of 4 x 9 druppels Stevia  door.

Meng voorzichtig 1/3 van de eiwitten door de pureerde frambozen. Wanneer dat gemengd is voeg je het eiwit-frambozen mengsel toe aan de resterende eiwitten. Meng totdat je geen wit meer ziet.

Vet de vormpjes in met boter.

Vul de vormpjes voor de helft met het frambozen mengsel. Verdeel de gehakte chocolade over de vormpjes en vul ze met de rest van het frambozen mengsel tot de rand aan toe.

Zet de vormpjes in de oven en bak ze 9 minuten of totdat ze goudbruin en mooi gerezen zijn.

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Bron: I Breathe…I’m Hungry

Filed Under: Nagerecht, Zoet Tagged With: chocolade, eiwitten, Frambozen, Stevia, suikervrij

Previous Post: « Gevulde Broodjes met Ei uit de Oven
Next Post: Bananenbrood met Rumrozijnen »

Reader Interactions

Comments

  1. Karin - The F Girl says

    13 april 2013 at 08:34

    Dat ziet er lekker uit! Ik heb ook nog nooit soufflés gemaakt, maar ik vind ze altijd wel heel erg lekker. En deze lijken me helemaal zalig. Frambozen en chocolade. Kan het beter?

    Gefeliciteerd met je jubileum! Op nog vele mooie jaren erbij. xx

  2. Caroline Brouwer says

    13 april 2013 at 09:30

    Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! Dat er nog maar vele gezellige blogs van je komen! Je soufflé ziet er lekker uit. Alleen vind ik stevia niet lekker (en dat is nog zacht uitgedrukt). Ik heb ooit eens een klontje in de koffie geproefd, wat een vieze nasmaak! Dus ik zou het recept gewoon met suiker maken!
    Fijn weekend! Caroline

  3. I am Cooking with Love says

    13 april 2013 at 10:18

    Dank je Karin! Het was ook mijn eerste keer en het ging eigenlijk super makkelijk Ik zat wel praktisch de hele tijd met m’n neus tegen de ovendeur! hahaha.

    En idd Frambozen en chocolade is een priiiima combinatie! 🙂

    Mocht je je kids willen foppen in je quest om ze aan de chocolade te krijgen is deze soufflé wel een mooie. In eerste instantie zien ze niets van de chocolade! haha.

  4. Maaike says

    13 april 2013 at 10:21

    Gefeliciteerd!
    Een jaar alweer! Wat gaat de tijd snel hè!?

    De soufflé ziet er heerlijk uit! 🙂

  5. I am Cooking with Love says

    13 april 2013 at 10:23

    Dank je wel Caroline!! Dit was mijn eerste keer iets met Stevia te maken. En ik heb begrepen dat er verschil zit in de soorten/merken. Sommigen zijn op alcohol basis en die kunnen wat bitter zijn.

    Maar wat ik wel eerlijk moet zeggen is dat nadat ik ze gegeten had ik vrij lang daarna nog een nasmaak in mijn mond had. Wellicht dat ik ze nog eens maak met echte suiker.

    Het is misschien even wennen die Stevia smaak maar als je nou echt geen suiker wil of kan eten dan is het wel een goede oplossing lijkt me. Beter dan aspartaam enzo.

  6. I am Cooking with Love says

    13 april 2013 at 10:23

    Dank je Maaike!! Jaaa het ging waanzinnig snel!!

  7. judith says

    13 april 2013 at 14:58

    Wat leuk, gefeliciteerd! Op naar het volgende jaar vol met lekkere recepten en gezellige blogposts!

  8. I am Cooking with Love says

    13 april 2013 at 15:01

    Dank je wel Judith!! Jaaa zeker op naar het volgende jaar. Het is nog veels te leuk!! 🙂

  9. Yvonne says

    13 april 2013 at 17:18

    Gefeliciteerd met je blogverjaardag! je recept ziet er lekker uit, dat er nog maar veel mogen volgen!
    fijn weekend, groetjes Yvonne

  10. I am Cooking with Love says

    13 april 2013 at 17:25

    Dank je wel Yvonne. Dat ben ik wel van plan. Het is zo leuk. Vind jij vast ook!

  11. francien says

    13 april 2013 at 19:46

    gefeliciteerd, lijkt me een lekker receptje!!!

  12. I am Cooking with Love says

    13 april 2013 at 19:52

    Dank je Francien!!

  13. Nell Nijssen says

    13 april 2013 at 20:46

    Gefeliciteerd met je 1e blogjubileum. Tessa! Ga lekker door, hebben wij wat te om te lezen en te proeven!

  14. I am Cooking with Love says

    13 april 2013 at 20:47

    Dank je Nell, dat ga ik doen!! 🙂

  15. Mireille says

    22 april 2013 at 23:44

    Ohw … Ik ben verliefd op deze soufflé! Die wil ik ook eens op tafel toveren!

  16. I am Cooking with Love says

    23 april 2013 at 00:32

    Weet je dat het maken me zo enorm meeviel? Lekker royaal wezen met de chocolade hoor, is heerlijk! 🙂

  17. sjors says

    26 augustus 2013 at 17:23

    Ziet er heerlijk uit? En makkelijk te maken haha wat wil je nog meer?!!

  18. I am Cooking with Love says

    26 augustus 2013 at 17:26

    Dat dacht ik ook! 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Kokossoep met Garnalen

Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen

Cherry Frozen Yoghurt1

Cherry Frozen Yoghurt

Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Zintuigensafari op de Oostersemarkt

Spinazie & Spekjes Mini Quiche

Instagram

Tessa

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025