• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Nagerecht / Choco Watermeloen met Gehakte Nootjes

Choco Watermeloen met Gehakte Nootjes

22 juli 2013 by I am Cooking with Love

Choco watermeloen met gehakte nootjes.

Choco watermeloen met gehakte nootjes

Met deze warme dagen zitten we met z’n allen aan het water en andere koele drankjes. Fruit is ook lekker verfrissend. Maar ik heb een stuk watermeloen net even wat feestelijker gemaakt. Zo zou je het ook als dessert kunnen serveren. Maar zo uit het vuistje smaakt ook heel erg lekker.
 
Het is geen hoogdravend receptje en je kan er je eigen draai aan geven. Ik gebruikte gehakte hazelnoten en (kant en klare) nougatine. Maar je zou ook gehakte pistache nootjes kunnen gebruiken of Macademia’s. Of in plaats van melk/pure chocolade, wit gebruiken. 
 
Tijdens het bij elkaar zoeken van de ingrediënten in de supermarkt zag ik dat Dr. Oetker een bakje heeft met daarin chocolade dat je zo op kan warmen in een pannetje met warm water of in de magnetron. Ik werd nieuwsgierig en nam dat mee in plaats van gewone repen chocolade. Ik vond het handig.
 
Ingrediënten:
 
  • Watermeloen
  • Chocolade
  • Gehakte nootjes
  • Nougatine

Zo maakte ik het:

  1. Snij de meloen in dikke plakken.
  2. Smelt de chocolade en dip de punt van de meloen in de chocolade.
  3. Strooi met een lepeltje wat nootjes of nougatine over de nog natte chocolade.
  4. Gelijk op eten of nog even in de koelkast zetten.

Notes

Ik vond het lekkerder nadat ze even in koelkast hadden gestaan want dat maakte de chocolade wat meer krokant. Hapt lekker! 🙂

Filed Under: Nagerecht, Snack Tagged With: chocolade, hazelnoten, meloen, nougatine, watermeloen

Previous Post: « Win een Zoku Slush Shake Maker!
Next Post: En de winnaar van de Zoku Slush en Shake Maker is… »

Reader Interactions

Comments

  1. Simone says

    2 augustus 2013 at 09:02

    Perfect voor dit waanzinnige weer natuurlijk! Lekker fris, snel en lekker…. Goed idee Tessa!

  2. I am Cooking with Love says

    2 augustus 2013 at 09:25

    Dank je Simone. Het hapte heerlijk weg. Niet te veel chocola, net goed. 🙂

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Tuna Melt Zelf Maken

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker

Dulce de Leche Zelf Maken

Dulce de Leche Zelf Maken

Espressso Panna Cotta met Amarula

Espressso Panna Cotta met Amarula

Bitterkoekjespudding voor de Man

Bitterkoekjespudding voor de Man

Instagram

Tessa

Deeg over? Pizza in een potje.

Deeg over? Pizza in een potje.

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025