Aardbeien pannacotta met wodka voor het Foodblogevent
Als beginnende blogger ontdek ik steeds meer mede-bloggers, heerlijke recepten, mooie foto’s en wedstrijden. Zo kwam ik het Foodblogevent tegen.
Het idee is dat elke maand een blogger een thema bedenkt waar andere bloggers weer overheerlijke recepten mee maken. Ze sturen dat in bij de bedenker/host en uiteindelijk zal hij/zij bepalen wie de winnaar is. De winnaar is de host van de volgende maand en mag weer een nieuw thema bedenken.
Deze maand is Caroline Brouwer de host en zij heeft het thema: Aardbeien bedacht.
Mijn hersens begonnen gelijk te kraken want wat te maken met van die overheerlijke Hollandse aardbeien. Ondertussen druppelden de inzendingen bij Caroline gestaag binnen en zag ik de ene lekkere foto na de ander voorbij komen.
Uiteindelijk kwam ik op een idee. Ik heb een receptje van een heerlijke pannacotta. Die kon ik wel aanpassen naar een aardbeienversie.
Zo heb ik ‘m gemaakt:
Voor de Jelly:
- 4 blaadjes gelatine
- 350 gram gepureerde aardbeien
- 25 gram witte basterdsuiker
- 50 ml wodka
- 2 eetlepels ragfijn gesneden muntblaadjes
Voor de pannacotta:
- 200 ml melk
- 200 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 3 blaadjes gelatine
Extra: cake of broodvorm of 4 1-persoons vormpjes
Week voor de jelly de gelatine in koud water.Verwarm een beetje gepureerde aardbeien met de basterdsuiker in een pannetje.Haal van het vuur en voeg de rest van de aardbeienpuree, de wodka, de muntblaadjes en de uitgeknepen gelatine toe. Giet in de vorm of vormpjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Week de gelatine voor de pannacotta in koud water. Breng melk, room en suiker op middelhoog vuur tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Roer de uitgeknepen gelatine er door en laat afkoelen (eventueel in een bak koud water), maar nog niet dik worden.
Giet voorzichtig op de jellylaag en de vorm. Laat minimaal 2 uur opstijven. Stort op een schaal. Garneer desgewenst met aardbeien, muntblaadjes en poedersuiker.
PJ says
Prachtig! Lijkt me lekker, maar dan wel zonder wodka.
I am Cooking with Love says
Ja met of zonder…net zo lekker!!! 😉
Caroline Brouwer says
Bedankt, voor je inzending. Het ziet er erg lekker uit. Ga ik beslist proberen.
groetjes, Caroline
I am Cooking with Love says
Het is iig geen mierzoet toetje. Niet iedereen vind dat lekker.
brendakookt says
Hoi Tessa, wat heb je een leuke blog! En deze pannacotta ziet er heerlijk uit! Ik kom zeker vaker langs, Groetjes Brenda
I am Cooking with Love says
Dank je wel Brenda. Leuk dat je even langs kwam. Ga je ook meedoen met het Foodblogevent???
brendakookt says
Heb ik al gedaan. (hierdoor kwam ik bij jouw blog terecht) Zie brendakookt.wordpress.com, ik heb Eton Mess gemaakt.
I am Cooking with Love says
Ohhhja die heb ik gezien. Zag er ernstig lekker uit!!!