• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Lowcarb / Gegrilde Avocado met Gesmolten Parmezaanse Kaas

Gegrilde Avocado met Gesmolten Parmezaanse Kaas

25 januari 2013 by I am Cooking with Love

Gegrilde avocado met gesmolten Parmezaanse kaas

gegrilde avocado met gesmolten parmezaanse kaas

Gegrilde Avocado met gesmolten Parmezaanse kaas klinkt niet echt aantrekkelijk hè? Avocado’s, warme nog wel. Zo had ik ze nog nooit gegeten. En met gesmolten Parmezaanse kaas al helemaal niet. Hoe verzin je zo’n combinatie. Blijkbaar is het in Amerika vrij normaal want ik zag op Pinterest veel foto’s voorbij komen met allerlei variaties van avocado’s en kaas.

Gisteren ‘eetrijpe’ avocado’s gekocht. Maar dat biedt dus absoluut geen garantie dat ze ook echt te eten zijn. Zo jammer is dat. Dan zet je je lepel in een avocado en is hij nog keihard. En heeft dus kraak noch smaak. En verder rijpen doen ze natuurlijk ook niet. Teleurstelling alom. Maar deze keer had ik goede gekozen. Lekker zacht en romig van smaak. Heerlijk. Mooi moment om dit receptje eens uit te proberen.

Wat heb je nodig:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel Tabasco of Louisiana Hot Sauce (oa bij AH te koop)
  • 1 eetlepel limoensap
  • Parmezaanse kaas of welke geraspte kaas je lekker vindt.
  • peper / zout

Snij de avocado door midden en haal de pit eruit. Hier kan je zien hoe je dat het makkelijkst doet. Prik met een vork veel gaatjes in het vruchtvlees zodat de hete saus er later goed in kan trekken.

Lepel de hete saus over de twee helften en daarna het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

In de holte waar de pit zat strooi je wat geraspte kaas. Daar deed ik de Parmezaanse kaas in. En zet beide helften een paar minuten onder de hete grill.

Bestrooi vervolgens de hele avocado met de rest van de kaas, nu gebruikte ik Goudse kaas, en zet terug onder de grill totdat de kaas gesmolten is en de avocado door en door warm.

Direct eten met een schijfje limoen en eventueel nog wat extra hete saus voor de bikkels onder ons.

Ik vond het verrassend lekker.

Filed Under: Lowcarb, Lunch, Ontbijt, Snack, Vegetarisch Tagged With: avocado, limoensap, lowcarb, parmezaanse kaas, tabasco

Previous Post: « Paksoi en Champignons met Brie Gegratineerd
Next Post: Chorizo Mozzarella Sandwich »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Eggs in the basket, Paleo style | Candy in Wonderland schreef:
    20 maart 2013 om 17:03

    […] or turned into guacamole); I tried to make grilled avocado with French cheese once (inspired by I am Cooking with Love), which wasn’t bad, so I thought making a paleo-version of Eggs in the Basket might be a good […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Broodje Jeugdsentiment

Vegetarische Kip Ketjap Kroketjes

Vegetarische Kip Ketjap Kroketjes

Spaghetti met Kokkels

Spaghetti met Kokkels

Tomatensoep uit de Slowcooker

Tomatensoep uit de Slowcooker

Instagram

Tessa

No-Bake Chocolade Taart met Gerookt Zout

No-Bake Chocoladetaart met Gerookt Zout

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025