gegrilde avocado met gesmolten parmezaanse kaas
Gegrilde Avocado met gesmolten Parmezaanse kaas klinkt niet echt aantrekkelijk hè? Avocado’s, warme nog wel. Zo had ik ze nog nooit gegeten. En met gesmolten Parmezaanse kaas al helemaal niet. Hoe verzin je zo’n combinatie. Blijkbaar is het in Amerika vrij normaal want ik zag op Pinterest veel foto’s voorbij komen met allerlei variaties van avocado’s en kaas.
Gisteren ‘eetrijpe’ avocado’s gekocht. Maar dat biedt dus absoluut geen garantie dat ze ook echt te eten zijn. Zo jammer is dat. Dan zet je je lepel in een avocado en is hij nog keihard. En heeft dus kraak noch smaak. En verder rijpen doen ze natuurlijk ook niet. Teleurstelling alom. Maar deze keer had ik goede gekozen. Lekker zacht en romig van smaak. Heerlijk. Mooi moment om dit receptje eens uit te proberen.
Wat heb je nodig:
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel Tabasco of Louisiana Hot Sauce (oa bij AH te koop)
- 1 eetlepel limoensap
- Parmezaanse kaas of welke geraspte kaas je lekker vindt.
- peper / zout
Snij de avocado door midden en haal de pit eruit. Hier kan je zien hoe je dat het makkelijkst doet. Prik met een vork veel gaatjes in het vruchtvlees zodat de hete saus er later goed in kan trekken.
Lepel de hete saus over de twee helften en daarna het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
In de holte waar de pit zat strooi je wat geraspte kaas. Daar deed ik de Parmezaanse kaas in. En zet beide helften een paar minuten onder de hete grill.
Bestrooi vervolgens de hele avocado met de rest van de kaas, nu gebruikte ik Goudse kaas, en zet terug onder de grill totdat de kaas gesmolten is en de avocado door en door warm.
Direct eten met een schijfje limoen en eventueel nog wat extra hete saus voor de bikkels onder ons.
Ik vond het verrassend lekker.
[…] or turned into guacamole); I tried to make grilled avocado with French cheese once (inspired by I am Cooking with Love), which wasn’t bad, so I thought making a paleo-version of Eggs in the Basket might be a good […]