BLT met Chipotle Mayonaise
Een BLT staat voor Bacon Lettuce en Tomato. Of te wel spek, sla en tomaat en meestal wordt dat op een broodje geserveerd. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Voor diegenen die een beetje op hun koolhydraten inname letten is dit een goede manier om alsnog te genieten van zo’n BLT. En eerlijk gezegd miste ik dat broodje totaal niet.
De chipotle poeder heb ik bij de Albert Heijn vandaan en is van Verstegen. Maar mocht je dat niet kunnen vinden kan je ook bijvoorbeeld de Chipotle Tabasco gebruiken. Net zo lekker.
Ingrediënten:
- Romeine sla
- cherrytomaatjes
- bacon, 2 plakjes per blaadje sla
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 eetlepels mayonaise
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel chipotle poeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 à 2 eetlepels limoensap
Zo maak je het:
- Meng voor het sausje de Griekse yoghurt, mayonaise, knoflookpoeder, chipotlepoeder, zout en 1 eetlepel limoensap door elkaar. Proef of er meer limoensap door moet en/of meer chipotle poeder. Zet even apart.
- Bak de plakjes bacon in een droge pan uit en laat vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Haal de bladeren lost en was ze samen met de tomaatjes.
- Smeer wat van het sausje op de slabladeren en beleg met de bacon en tomaatjes.
- Eet smakelijk.