• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

25 juni 2013 by I am Cooking with Love

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

 

Warme Aardappelsalade met Spinazie, Bacon en Parmezaanse Kaas

Zoals ik al schreef bij de Indiaas gekruide kip broodjes zou ik meerdere recepten uit het boek van Nigel Slater maken dit is er één van. Het was een erg lekkere salade. Het licht zurige samen met het zoute van de bacon mengt zo goed met warme aardappels. Deze hoeveelheid was voldoende voor ons tweetjes. We aten het zo maar je zou er ook een stukjes vlees of kip bij kunnen serveren. Hij is zeker de moeite waard om eens te maken. 

 
Wat heb je nodig:
  • 500 gram (nieuwe) aardappels
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • het sap van 1 citroen
  • 2 volle eetlepels mosterd (bijv Dijon)
  • 12 eetlepels olijfolie
  • een stuk Parmezaanse kaas
  • 8 plakjes bacon
  • 6 handen spinazie
  • 2 ansjovis uit blikje of potje (optioneel)
  • Peper
  • Suiker, zo nodig
Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet af en snij ze in dikke plakken.
Mix ondertussen de balsamico azijn, citroensap, mosterd en olijfolie in een blender of hoge kom met je staafmixer samen met 4 volle eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Ik heb zelf er 2 ansjovis bij gedaan omdat ik dat erg lekker vind. Met het proeven vond ik het wat te zuur dus heb er ook nog een klein schepje suiker bij gedaan, toen was het goed. Overigens gebruikte ik een halve citroen aangezien ik een vrij groot exemplaar had. Draai er wat versgemalen peper over.
 
Bak de plakjes bacon langzaam knapperig en laat ze op een velletje keukenpapier uitlekken en afkoelen. 
 
In een grote kom doe je de spinazie, eventueel wat gescheurd, voeg de aardappelen en verkruimelde bacon toe en hussel het voorzichtig samen met de dressing door elkaar. Garneer met wat geschaafde plakjes Parmezaanse kaas.
 
Ik heb overigens niet alle dressing gebruikt want dat vond ik te veel. Kijk maar hoeveel je lekker vindt. De rest kan je afgedekt in de koelkast bewaren en de volgende dag mengen met een beetje sla voor de lunch bijvoorbeeld. 

Filed Under: Hoofdgerecht, Salade Tagged With: aardappel, ansjovis, bacon, parmezaanse kaas, spinazie

Previous Post: « Bacon Jalapeño Scrambled Eggs with Cheese
Next Post: Foodblogswap – Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa »

Reader Interactions

Comments

  1. Mirjam says

    11 augustus 2015 at 10:42

    Van de week dit recept gemaakt. Lekker en voor herhaling vatbaar! De dressing was inderdaad erg veel (en ik hou wel van veel dressing!!) dus de volgende keer maak ik daar de helft van.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Linzensalade met Druiven en Feta

Linzensalade met Druiven en Feta

Bagna Cauda - Italiaanse Fondue met Ansjovis

Bagna Cauda – Italiaanse Fondue met Ansjovis

Sesam Snaps

Sesam Snaps Zelf Maken

Instagram

Tessa

Gegrilde Paprikasalade met Feta

Gegrilde Paprikasalade met Feta

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025