• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Romige Groene Asperges met Pasta

Romige Groene Asperges met Pasta

5 april 2014 by I am Cooking with Love

Romige Groene Asperges met Pasta

Romige Groene Asperges met Pasta

Dit gerecht vonden wij, de Man en ik, lekker. We hebben het dan ook 2 keer in een week gegeten. Het was een spontaan verzonnen gerecht. Zo een die als je ‘m nog een keer maakt meestal toch nèt even anders smaakt dan die fantastische eerste keer. Althans zo gaat dat bij mij. 
 
Maar nadat de Man heel enthousiast riep: “Joh, die moet je op je blog zetten. En ik hoop dat je nog weet wat je erin gedaan hebt”. Heb ik gelijk even een notitie gemaakt. Dat was verstandig kan ik je zeggen want de 2e keer smaakte hij net zo goed als de eerste keer. Zou ik vaker moeten doen….;)
 

Ingrediënten:

  • 1 bosje groene asperges, in circa 1 cm lange stukken gesneden. Harde onderkant verwijderd.
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Boter, zo nodig
  • 200 gram crème fraiche
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gram pasta
  • zout

Zo maakte ik het:

  1. Zet water op voor de pasta en kook volgens instructies op de verpakking.
  2. Bak de plakjes ontbijtspek zachtjes uit en haal uit de pan. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Fruit het uitje en de knoflook in het achtergebleven vet. Voeg zo nodig wat extra boter toe.
  4. Roerbak de stukjes asperges een minuut of 5 mee.
  5. Voeg de crème fraiche, de peper en verkruimelde stukjes ontbijtspek toe.
  6. Voeg ongeveer 4 eetlepels slagroom toe om de saus iets smeuïger te maken.
  7. Meng de geraspte Parmezaanse kaas door de saus en proef of het nog extra peper of zout nodig heeft.
  8. Giet de pasta af, schep op een bord met daar overheen de saus.
  9. Eet smakelijk.
 

Filed Under: Hoofdgerecht, Pasta Tagged With: asperge, asperges, bacon, crème fraiche, groene asperges, pasta, slagroom

Previous Post: « Kippasteitjes met Bladerdeeg
Next Post: 2e Blogverjaardag »

Reader Interactions

Comments

  1. Simones Kitchen says

    6 april 2014 at 10:16

    O echt wel dat ik dat vaker zou moeten doen dat opschrijven. Zeker met pasta. De keren dat ik een recept volg voor pasta zijn eigenlijk nihil en soms zit er dan zo’n topper tussen en vergeet ik het dus ook altijd om op te schrijven… Nou ja, ik ga beter mijn best doen. Dit klinkt heerlijk!

  2. I am Cooking with Love says

    6 april 2014 at 12:32

    Ik had dat dus ook toen ik m’n gehakttosti maakte. Staat ook hier op m’n blog. Dat was zo’n verzinsel en waanzinnig lekker. Dus nog een keer gemaakt want wilde hem hier plaatsen. 2e keer werd lekker maar toch nèt een beetje anders! haha. Toen had ik het dus niet opgeschreven en moest goed in m’n geheugen graven. 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Review: 1000 en 1 smaken

Foodblogswap - Geroosterde en Gemarineerde Paprika's

Foodblogswap – Gegrilde en Gemarineerde Paprika’s

Dineren in de Trein.

Dineren in de Trein

Liebster Award

Liebster Award

Biscotto della Madonna - Italiaans gevlochten Mariakoek

Biscotto della Madonna – Italiaans gevlochten Mariakoek

Instagram

Tessa

Uiendip recept

Uiendip Recept

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025