• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Pittige Hutspot met Notenkorstje

Pittige Hutspot met Notenkorstje

7 januari 2013 by I am Cooking with Love

Pittige Hutspot met Notenkorstje

Pittige hutspot met notenkorstje

Dit is zo’n recept die je toevallig ontdekt in zo’n supermarktkrantje en een blijvertje blijkt te zijn.

Hutspot maar dan anders. Met een lekker laagje gemengde noten bovenop, een rookworst in stukjes verstopt middenin. En een licht ‘pitje’ maar zeker niet te heet.

We hebben hem onlangs weer gegeten op verzoek van Bonuszoon. Hij vindt het heerlijk.

Wat het je nodig:

  • 500 gram aardappelen
  • 100 gram gemengde noten (gezouten) grof gehakt
  • 1 rookworst in plakjes gesneden
  • 1 gedroogd pepertje
  • 500 gram hutspot
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Boter

Smelt een klont boter in een pan en voeg de hutspotgroenten toe samen met de kerrie en het verkruimelde pepertje. Laat dit op laag vuur ongeveer 5 minuten bakken tot de uien zacht en lichtbruin zijn. Voeg de bouillon toe en laat alles afgedekt 20 minuten zachtjes stoven.

Kook ondertussen de aardappels gaar in water met zout.

Verwarm de oven tot 220 graden. Giet de aardappels af en stamp ze samen met de hutspotgroenten en bouillon tot een smeuïge stampot.

Vet een ovenschaal in en schep hier de helft van de hutspot in. Verdeel de plakjes worst erover en bedek met de rest van de hutspot.

Meng de noten met de paneermeel en bestrooi de schotel ermee. Verdeel kleine stukjes boter erover en zet de schotel voor 10 minuten in de oven. Tot de nootjes goudbruin worden. Hou het wel in de gaten want het gaat rap. Leg zo nodig wat aluminiumfolie erover als het te snel gaat.

Filed Under: Hoofdgerecht Tagged With: hutspot, kerrie, noten, rookworst

Previous Post: « Romige Prei, Bleekselderij Soep
Next Post: Wortelpeterselie – Wortelsoep met Uitgebakken Spekjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Karin - The F Girl says

    7 januari 2013 at 10:14

    Zal ik eens iets schokkends vertellen? Ik houd niet zo van hutspot. Ik weet het. Ik ben geen echte Nederlander zo. Maar ik kan er niets aan doen. Tot grote treurigheid van mijn lief, want die is er verzot op.

    Maar ik moet zeggen dat ik dit er wel heel lekker uit vind zien. Dus dat ga ik zeker eens proberen. Alvast hartelijk dan van mijn man. Die zal heel blij met je zijn 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    7 januari 2013 at 10:23

    Misschien dat je het doordat er kerrie in zit wel lekker vindt. Maar lief dat je het gaat maken voor je lief! <3

  3. mireille says

    14 januari 2013 at 18:11

    Wat grappig, dit is één van de recepten die ik met collega’s uitwisselde in de trein naar huis met een rommelend buikje 🙂 en idd een heerlijke variant op de doorsnee hutspot. Ik ga hem ook weer eens maken. Thanx for reminding 😉

  4. I am Cooking with Love says

    14 januari 2013 at 18:39

    Ja het is inderdaad eens wat anders dan de ‘gewone’ hutspot. Maareh graag gedaan!! 😉

  5. Es' Factory says

    21 januari 2013 at 09:17

    Met kerrie wordt alles lekker! 🙂 Ik weet niet of ik hier hutspot met noten op tafel moet zetten. Dat zou hier wel eens niet zo goed kunnen uitpakken…. Mij lijkt het wel wat. 🙂

  6. I am Cooking with Love says

    21 januari 2013 at 09:39

    Meen je dat nou? Wat gezouten, gemengde noten erover zou er niet in gaan? Althans niet van harte? Maar wat je zegt kerrie maakt echt een boel lekker. Ik gebruik meestal Hindoestaanse Kerrie Massala. Je kent die zakjes misschien wel!

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Carpaccio van Bresaola met Eigengemaakte Truffelmayonaise

Knoflooksoep

Knoflooksoep

Mango Yoghurt Panna Cotta

Mango Yoghurt Panna Cotta

Hele kip uit de Slowcooker

Hele kip uit de Slowcooker

Winactie: 2 x Spicebomb

Winactie: 2 x Spicebomb

Instagram

Tessa

Vietnamese Loempiaatjes met Kip en Shiitake

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025