• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip

Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip

26 april 2016 by I am Cooking with Love

Koe Lo Kai - Zoet Zure Kip

Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip

Toen PJ (Nombelina) en Vanessa me vertelden dat de volgende Food Blog Challenge Koe Lo Kai was moest ik dat toch wel even Googlen. Had geen idee wat het was. Maar toen ze zeiden dat het de kip variant van Koe Lo Yuk was viel het kwartje. Jaaaa, dat ken ik wel. En jaaa, dat vond ik lekker. Dus een kip-versie zou ook heerlijk zijn.

Ik moest gelijk denken aan jàren geleden dat de vader van mijn allereerste vriendje zei, terwijl hij de Koe Lo Yuk op mijn bord schepte, dat het gebakken varkensoren waren!! En natuurlijk geloofde ik hem direct. Ja, zo ben ik (te) goed van vertrouwen. haha. Maar of het nou wel of geen varkensoren waren, ik vond het smullen.

Deze kip versie was ook lekker. De Man heeft gesmuld en met liefde en plezier de rest de volgende dag opgegeten. Wat echt nog genoeg voor 2 was. 😉

Laat je niet afschrikken door het frituren van de kip. Het is een makkelijk gerecht en vrij snel om te maken. Ik denk dat het bakken van de kip, mede omdat je dat in porties doet, het langst duurt. Daarna is het een kwestie van alles in 1 pan mengen en aan de kook brengen. Daarna lekker happen.

Ingrediënten:

  • 700 gram kippendijfilet (2 bakken)
  • 3 kleuren paprika, rood, geel, groen
  • 4 lente-ui, optioneel
  • Olie om in te bakken

Marinade:

  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels Shaoxing rijstwijn
  • 1 theelepel sesamolie

Beslag:

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 eetlepels maizena

Saus:

  • Sap van 1 blikje ananas (227 gram), aanvullen met ananassap uit fles tot 300 ml. Ananasstukjes bewaren.
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel maizena

Zo maak je het:

  1. Snij de kip in stukjes en meng met de ingrediënten voor de marinade.
  2. Snij de paprika’s in niet te kleine blokjes en zet apart.
  3. Schenk in een pan met dikke bodem, ik gebruikte mijn gietijzeren koekenpan ervoor, een laag olie van ong. 1 à 2 cm hoog.
  4. Haal de stukjes kip door het beslag en bak in gedeeltes in de olie tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Meng in een ruime maatbeker of kom de ingrediënten voor de saus.
  6. Bak in een ruime koekenpan de paprika in een eetlepel olie aan. Voeg de saus, ananasstukjes en gebakken kip toe en breng aan de kook. Laat koken tot de saus de gewenste dikte heeft en de kip door en door warm is.
  7. Serveer met rijst en garneer eventueel met in ringetjes gesneden lente-ui.
  8. Eet smakelijk.

Filed Under: Hoofdgerecht, Kipgerecht Tagged With: Chinees, Food Blog Challenge, frituren, Kantonees, kip, zoet-zuur

Previous Post: « CuliPerslunch 2016
Next Post: Pindarotsjes Zelf Maken »

Reader Interactions

Comments

  1. PJ says

    26 april 2016 at 10:33

    Leuk Tessa! De kip doen we bijna hetzelfde 🙂

  2. I am Cooking with Love says

    26 april 2016 at 12:04

    Ja, ik las het bij je. Dit was een prima maaltje hè? Op naar de volgende. 😉

  3. Inge says

    26 april 2016 at 12:29

    Tis dat ik al asperges in huis heb, maar anders wist ik wel wat ik ging maken! Ziet er heerlijk uit?

  4. Benedicte says

    26 april 2016 at 12:36

    Toeval bestaat niet! Ook deze week gemaakt, bijna exact gelijk. Ik gebruik palmsuiker en voeg steranijs en kaneelstokje aan de saus toe.

  5. I am Cooking with Love says

    26 april 2016 at 15:48

    Ahh dank je wel!!

  6. I am Cooking with Love says

    26 april 2016 at 15:49

    Nou jaaa. Met steranijs lijkt me een heerlijke toevoeging.

Trackbacks

  1. Koe lo kai - Food Blog Challenge #5 - Nombelina.com schreef:
    26 april 2016 om 10:27

    […] ze jullie haar versie van koe lo kai laten zien. In de tussentijd kun je ook een kijkje nemen bij Tessa, zij deed ook weer mee aan de Food Blog Challenge en heeft zelfs #6 voor ons […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Foodblogswap – Pittige Makreelsalade

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes

Chinese Lente-ui Pannenkoekjes

Ik heb een datum!

Ik heb een datum!

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Kip-Kerrie Salade Zelf Maken

Instagram

Tessa

Lava Cake met Dulce de Leche

Lava Cake met Dulce de Leche

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025