• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Hoofdgerecht / Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

21 mei 2013 by I am Cooking with Love

Foodblogswap Noord-Afrikaanse Pastasalade

foodblogswap noord-afrikaanse pastasalade

Dit is het 2e recept van Miss Foodie’s Moods wat me erg lekker leek. Dus die heb ik ook maar gemaakt. En hij was inderdaad erg lekker. De piment was heel bijzonder erin en ik ben dol op pijnboompitjes. Meestal rooster ik ze in een droge pan maar nu werden ze gebakken in roomboter en dat gaf een meer volle smaak. Heerlijk.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram pasta, ongekookt (liefst grote zoals pipe rigate of penne)
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram Griekse Yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geraspt of geperst
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel piment (of garam masala)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1/2 bosje platte peterselie, gehakt
  • 1/2 theelepel hete paprikapoeder of chiliflakes
Kook de pasta in flink gezouten water beetgaar. Terwijl de pasta kookt, doe je de pijnboompitjes met de boter in een klein pannetje. Verhit rustig en blijf er vooral bij. Het kan hard gaan. De boter en pijnboompitjes moeten mooi lichtbruin kleuren en heerlijk naar gebrande nootjes gaan ruiken ( en niet naar VERbrande nootjes zoals Miss Foodie schrijft 😉 ).
 
Als ze mooi goudbruin zijn schenk je de nootjes en de boter in een kommetje om te voorkomen dat de boter doorkleurt. 
Meng nu de yoghurt met 4 eetlepels water, de knoflook, het zout, de piment en de olijfolie. 
 
Giet de pasta af en laat onder koud stromend water iets afkoelen. Ik deed dat echt heel kort want wilde het toch zo warm mogelijk houden. Roer direct het yoghurtmengsel erdoor. Giet de pijnboompitjesboter erover en bestrooi met peterselie en wat hete paprikapoeder of chiliflakes.
Nu gelijk opeten want het koelt snel af.

Filed Under: Hoofdgerecht, Salade, Vegetarisch Tagged With: Griekse Yoghurt, knoflook, pasta, pijnboompitjes, piment, roomboter

Previous Post: « Foodblogswap – Gegrilde en Gemarineerde Paprika’s
Next Post: Zintuigensafari op de Oostersemarkt »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Thaise Biefstuksalade

Thaise Biefstuksalade met vlees van Koop een Koe

Bounty's zelf maken

Bounty’s zelf maken

Goulashsoep

Echt lekkere Goulashsoep

Zomerse Aardbeien Cake

Zomerse Aardbeien Cake

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Instagram

Tessa

Champignonsoep met lekker broodje

Champignonsoep met lekker broodje

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025