Pasteibakjes Zelf Maken
Ik ben dol op ragout en vroeger trok ik dan regelmatig een blikje open. Totdat ik een keer zelf ragout had gemaakt en ontdekte dat dat echt honderd keer lekkerder was dan uit zo’n blikje. Het duurde even voordat ik het licht zag! haha. Maar goed, toentertijd gebruikte ik natuurlijk ook van die kant en klaar ragoutbakjes. Maar echt lekker waren ze niet. Altijd wat taaiig. Na een beetje rond googlen zag ik dat het eigenlijk super simpel is om het zelf te maken. Dat moest ik natuurlijk proberen en het was een succes. Dit kunnen jullie ook, echt!
Eenmaal gebakken kan je ze vullen met van alles wat. Ik heb ze gevuld met een garnalenragout. Was zeer smakelijk en smaakt toch anders als je alles zelf gemaakt hebt….lekkerder. Hieronder kan je lezen hoe je 2 ragoutbakjes maakt.
Ingrediënten:
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 2 uitsteekrondjes van 7 en 4 cm
Zo maak je het:
Leg de 4 plakjes bladerdeeg iets overlappend in een vierkant. Druk de naden goed aan. Rol het met een deegroller wat dunner uit en zorg dat je 10 rondjes van 7 cm uit kan steken.Hou 2 rondjes apart, dat zijn de bodems. Van de resterende 8 plakjes steekje met de 4 cm steker het midden uit. Ook hiervan hou je 2 plakjes apart. Dat worden de dekseltjes.
Leg de 2 bodemrondjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besmeer de rand met geklutst ei. Leg daarop een ring bladerdeeg en bestrijk ook die met ei. Herhaal tot je in totaal 5 laagjes per bakje hebt. Bestrijk de bovenkant ook met ei.
Prik de bodem in met een vork.Bak de bakjes in ongeveer 20 minuten af in een oven op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Daarna kan je ze vullen met van alles wat jij lekker vindt.
Marijke says
Je kunt ze ook vierkant maken, dan kun je gewoon met reepjes werken, wat een stuk eenvoudiger is en net zo lekker
I am Cooking with Love says
Ja, goed idee. Totaal niet aan gedacht. Dank voor je tip.
Ellis says
Ik ga aan de slag, Tessie 🙂 Ronde bakjes zijn leuker dan vierkante!
I am Cooking with Love says
Leuk El!! Succes. Xx
Jorien says
Vraagje: Kun je de pasteibakjes een dag van te voren maken en afbakken? Of zijn ze de volgende dag niet meet lekker vers?
I am Cooking with Love says
Hi Jorien,
Weet je, ik ben zo bang dat ze de volgende dag niet meer knapperig zijn. Je zou het kunnen proberen. Nadat je ze gemaakt hebt goed luchtdicht bewaren en de volgende dag even opwarmen in de oven voordat je gaat vullen. Hoor graag of het gelukt is.
Groetjes, Tessa
C.h.m. Myers says
Prachtig, mooie kleur ook. Dit is een proefje voor morgen met wild ragout. Ik moet alleen wat langer bakken, misschien niet voldoende dun uitgerold.. ik heb een hetelucht oven, misschien scheelt dat