• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Erbij / Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

2 mei 2012 by I am Cooking with Love

Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Nu ik eindelijk een knoflook rooster had ging ik opzoek naar een lekker receptje waar veel (geroosterde) knoflook in moest. Ik ben erg van de knoflook. Er kan niet genoeg in en het ruikt zo lekker…niet uit iemands giechel maar vanuit de pan natuurlijk!!!

In mijn zoektocht naar lekkere recepten van ander bloggers kwam ik terecht bij Kook& die erg veel lekkers hebben staan. Zij hadden een receptje voor geroosterde knoflook, namelijk ‘Geroosterde knoflook uienjam‘. Eindelijk kon ik m’n knoflookrooster gebruiken die ik natuurlijk niet voor niets had aangeschaft!!!

Dit heb je allemaal ervoor nodig:

  • 3 grote zoete uien
  • 2 bollen knoflook
  • 2 à 3 eetlepels suiker
  • 2 à 3 eetlepels (donkere) basterdsuiker
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de top van de bollen knoflook af en bedruppel ze met een theelepel olijfolie. Wikkel de bollen knoflook vervolgens in folie en zet ze ongeveer een uur in de oven.
Nu had ik dus mijn roostertje en kon ik maar 1 bol tegelijk roosteren.
Geroosterde knoflook uienjam
Geroosterde knoflook uienjam
Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Snijd de ui in tweeën  en snijd hier dan weer mooie ringen van een halve centimeter van.
Neem een pan en fruit hier de uien in met wat boter met het deksel op de pan. Het duurt ongeveer 15 minuten tot de uien mooi zacht en doorzichtig zijn. Roer wel af en toe zodat de uien gelijk verwarmd worden.
Voeg dan de witte en bruine suiker toe, roer even door en verwarm de uien weer op gemiddeld vuur tot de uien goudbruin zijn. zo’n 20 tot 30 minuten.
Voeg dan een 1/4 kop met water toe en laat het geheel weer  tot 30 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg dan de balsamico azijn toe en de knoflook. (Laat de knoflook uit de oven afkoelen en knijp de knoflookpasta uit de velletjes). Laat weer 10 minuten koken.
Laat het geheel afkoelen.
Het was genoeg om 2 kleine potjes te vullen. Op de site adviseerden ze om het bijvoorbeeld op een toastje met geitenkaas te smeren of op een stukje vlees. Toevallig had ik wat zachte geitenkaas liggen maar eerlijk gezegd vond ik de jam te veel overheersen. Toen gebruikte ik wat Dana Blu en dat was heerlijk. Dus een wat pittigere kaassoort vind ik persoonlijk lekkerder. Maar zo af en toe snij ik een blokje Old Amsterdam af en dan is een likje jam erop ook heerlijk. Even uitproberen wat lekker is dus.

Filed Under: Erbij, Snack, Zoet Tagged With: kaas, knoflook, ui

Previous Post: « Leuke gadgets gekocht bij Oldenhof.
Next Post: Bezoekje aan De Streekmarkt »

Reader Interactions

Comments

  1. Carolines Blog says

    6 mei 2012 at 10:07

    Hallo Tessa,
    Ik ontdek steeds meer kookblogs. Leuk!
    Ik zet je bij mijn links op mijn blog.
    En nog een vraagje: doe je ook mee aan het Foodblogevent? (zie mijn blog)
    groeten, Caroline

  2. I am Cooking with Love says

    6 mei 2012 at 10:20

    Hi Caroline,
    Leuk dat je even kwam kijken. Ben nog maar net begonnen hoor. Maar vind het erg leuk om te doen. Bloggen, het houdt me van de straat! haha. Ik zet jou blog er bij mij ook tussen. Ja ik las al iets over het event…met aardbeitjes hè? Lekker. Ik ga m’n hersens even aan het werk zetten!! 😉

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Spelt Pannenkoek met Speculaas

Ikan Pepesan - Indische Makreel

Ikan Pepesan – Indische Makreel

Lemon Curd

Lemon Curd

Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten!

Bananenijs zonder ijsmachine met maar 1 of 2 ingrediënten!

Kip Kerrie Bapao

Kip Kerrie Bapao

Instagram

Tessa

Caesar Dressing Zelf Maken

Caesar Dressing Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025