• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Drank / Bloody Mary Barbecoa Style

Bloody Mary Barbecoa Style

25 januari 2017 by I am Cooking with Love

Bloody Mary Barbecoa Style

Bloody Mary Barbecoa Style

De laatste paar jaar maak ik altijd met Oud & Nieuw sgroppino. Dat is er zo ingeslopen en omdat we, Schonezus, de Man en ik, het zo lekker vinden maak ik het elke keer weer. Daarnaast drinken we natuurlijk ook champagne of prosecco. Afgelopen jaarwisseling nam Schonezus een flesje wodka mee voor de sgroppino. Maar aangezien je daar maar 100 ml voor nodig hebt had ik dus nog behoorlijk wat wodka over. Nu bederft dat gelukkig niet en staat het rustig te wachten tot ik er weer wat mee ga doen.

Toen schoot me te binnen dat ik hier een prima Bloody Mary mee kon maken. De meeste van de onderstaande ingredienten had ik al in huis. Ik moest alleen nog een pak tomatensap halen. Op YouTube zag Jamie Oliver deze versie maken met BBQ smaak. Dat leek me leuk om te maken.

Achteraf gezien was het een ‘straf bakkie’ geworden. Volgende keer gebruik ik iets minder wodka. haha. Ja, ik ben een watje, ik weet het.

Ingrediënten voor 1 glas:

  • 1 plakje ontbijtspek
  • 100 ml tomatensap
  • 50 ml wodka
  • 1 theelepel BBQ-saus
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • Selderijzout
  • versgemalen peper
  • 1/2 citroen
  • 1 augurk
  • ijsklontjes
  • Tabasco ( Chipotlé) optioneel

Zo maak je het:

  1. Bak de ontbijtspek uit en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  2. Meng in een maatbeker de tomatensap, wodka, BBQ-saus, Worcestershire saus, selderijzout, peper en een kneep citroensap. Roer en proef. Druppel er bij voorkeur wat druppels Tabasco in.
  3. Vul een glas met ijsklontjes en schenk de Bloody Mary erover. Garneer met de ontbijtspek en de augurk.
  4. Cheers!

Filed Under: Drank Tagged With: alcohol, bacon, BBQ-saus, drankje, happy hour, ontbijtspek, tomatensap, wodka, worcestershiresaus

Previous Post: « Pangsit Cincang – Gefrituurde Gehakt Hapjes
Next Post: Pizza met Bresaola »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Rocky Road

Rocky Road

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Stoofpeertjes-Yoghurtijs

Maar voor de zuurkoolschotel eerst een soepje

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Frambozen Soufflé Met Verborgen Chocolade

Warme Coco Chocolademelk - 1

Warme Coco Chocolademelk

Instagram

Tessa

Schijn Bedriegt Macarons

Schijn Bedriegt Macarons

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025