• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Drank / Anima Nera, Drop Likeur

Anima Nera, Drop Likeur

16 december 2012 by I am Cooking with Love

Anima Nera, Drop LikeurOp het blog van Antoinette Coops zag ik dat ze een drop likeur  had gemaakt  genaamd Anima Nera. Oftewel Black

Soul, Zwarte Ziel. Het is een likeur dat in Italie vaak na de maaltijd gedronken wordt.

Ze schreef dat de fabriek van de familie Amarelli  uit Rossano in Italie de enige is in Europa die de zoethoutwortel nog verwerkt. Sinds 1500 werkte de familie met de wortel. Maar pas sinds 1731 maken ze er laurierdrop van.

Ik kende het niet maar ja ‘drop’ is The Magic Word voor mij. Je kan het aan m’n moeder vragen!! 😉

Bovendien had ze een heerlijk uitziend fotootje van 4 smalle flesjes met een diepzwart goedje erin dus dat moest wel lekker zijn.

Even verder gelezen en het maken ervan bleek erg makkelijk. In haar recept gebruikte ze pure alcohol maar ik heb het met wodka Black Label gemaakt.

Ik zet hier zowel de ingredienten met de pure alcohol neer als mijn manier met de wodka. Je kan natuurlijk ook gelijk even op Antoinette’s blog kijken voor haar recept. Ze heeft namelijk nog veel meer lekkere recepten staan, maar dat terzijde!

  • 80 gram laurierdrop in kleine stukjes
  • 0,5 liter alcohol 95% of 1 fles wodka Black Label
  • 0,75 liter water of 4-5 dl water
  • 600 gram suiker

Koop kleine stukjes laurierdrop (tronchetti) in een doosje of zakje bij de drogist. Niet van die balken. Deze op de foto die ik heb gebruikt kan je bij bijvoorbeeld de Trekpleister kopen.

Anima Nera, Drop Likeur

 

Alcohol 95% is verkrijgbaar bij bijvoorbeeld groothandel Sligro.
Maal de laurierdrop zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Het geeft niet als je er kleine brokjes blijven. Die lossen later in de fles vanzelf op.
Breng het water aan de kook in een pan met dikke bodem. Matig het vuur, doe de suiker erbij en roer totdat alle korrels zijn opgelost. Laurierdrop erbij en zachtjes een kwartiertje koken terwijl je blijft roeren.
Laat de dropsiroop afkoelen.

Roer de alcohol door de siroop en giet in een grote fles of pot die je kan afsluiten. Minstens twee weken maar liever nog een maand lang iedere dag even schudden. Ik heb het een maand geschud en uiteindelijk toch even gefilterd voordat ik het overgoot in kleine flesjes. Achteraf gezien had dat niet echt gehoeven. Dus je zou het goedje nadat het afgekoeld is direct in de kleine flesjes kunnen gieten en die dan schudden.

Ik las ergens dat je het koud moet drinken maar op kamertemperatuur is net zo lekker.

Salute!!
Anima Nera, Drop Likeur

Filed Under: Drank Tagged With: alcohol, laurierdrop, Likeur, wodka

Previous Post: « Pizzarolls
Next Post: Knoflook Naanbrood zelf maken »

Reader Interactions

Comments

  1. 'Es' (@EsFactory) says

    16 december 2012 at 11:01

    En wat was hij lekker! Wel jammer dat het zo snel op is… 😀
    Maar ik kan het zelf natuurlijk ook maken. 😉

  2. Tessa says

    16 december 2012 at 11:05

    Ja je kreeg eigenlijk een TE klein flesje van me!! Maareh ga het vooral zelf maken. Een voorraadje achter de hand is echt geen overbodige luxe!! hahaha 🙂

  3. Italiaans koken met Antoinette says

    9 januari 2013 at 11:53

    Die van mij is op, help! Ugh ugh

  4. I am Cooking with Love says

    9 januari 2013 at 19:11

    Omdat ik nog maar 1 flesje over heb, wat voor de helft al op is, merk ik dat ik extra zuinig ben. Stom eigenlijk want het is zo weer gemaakt. En afnemers genoeg om me heen!! haha

  5. corrine says

    23 maart 2013 at 21:15

    Mooie foto’s! Als liefhebber van drop moet je toch ook eens dropsaus maken. Kan goed bij perentaart en ik heb ooit eens een recept gezien met dropsaus bij kabeljauw.

  6. I am Cooking with Love says

    23 maart 2013 at 21:20

    Dank je wel!!!! Hmmm een dropsaus, dat klinkt erg goed. Heb jij niet een receptje ergens liggen? Wel een aparte combi, drop met vis! 😉 Maar ik ga er eens naar kijken. Dank voor de tip.

  7. corrine says

    24 maart 2013 at 09:18

    ik ga eens kijken of ik een recept voor je kan vinden. Ik zei met kabeljauw, maar het was volgens mij met zalm.

  8. I am Cooking with Love says

    24 maart 2013 at 09:25

    Leuk, dank je. Zal zelf ook rond gaan kijken. Als ik wat gevonden heb laat ik het je weten!

  9. corrine says

    24 maart 2013 at 09:50

    Gevonden: tweede boek van Cook&Chemist. Dropsaus bij zalm. Heel simpel 50 gram stukjes zoethout in 2dl schaaldierenfond laten trekken.Opschuimen met de staafmixer (zij voegen lecithine toe om het schuimig te houden). Maar binden met wat klontjes boter gaat volgens mij ook! Beter nog: probeer het met je eigen droplikeur!. Succes!

  10. I am Cooking with Love says

    24 maart 2013 at 10:18

    Wow, dat heb je snel gevonden??? 🙂 Ik ga het eens proberen. En ja waarom ook niet met mijn likeur. Ik heb niet zo heel veel meer maar dat is volgens mij ook niet nodig. Ik zal het denk ik voor mezelf maken. De man is niet zo van de vis. En drop…mwah. 😉

  11. Erwin Amesz says

    2 september 2013 at 16:00

    Beste dropliefhebbers,

    Ik heb een eigen recept geprobeerd nadat mijn pruimen, nectarine en ‘Zwetschen’ likeur ontzettend lekker begint te worden en ik dus weer wat
    flessen moest vullen. Drop zou het worden!!!

    Men neme:

    700 ml Weizenkorn (dubbelgestookte graanjenever van de Duitse Lidl, 38% à EUR 5,29)
    4 zakken met villosa sallos ‘explosiv’ salmiak drop (gevuld met chilipeper) (4x 150 gram)
    1 handje vol met ouderwetse ‘trekdrop’

    De salmiakdrop met een hamer breken en dan met de trekdrop in een grote bokaal doen. Dan de alcohol erbij en met een staafmixer helemaal fijnmalen tot alles opgelost is.

    Elke dag een paar keer schudden en de fles liggend!!!! terugleggen. Dit volhouden (weekje) totdat alles echt opgelost is.

    Probeer hier maar eens vanaf te blijven. Nooit geen keelpijn en o zo lekker op de ski-piste….

    Gr. Erwin

  12. I am Cooking with Love says

    2 september 2013 at 16:04

    Dat klinkt erg goed Erwin. Maar waar haal je die Villosa Sallos drop?

  13. Mirjam says

    17 juli 2016 at 09:20

    Gisteravond de dropsiroop gemaakt en vanochtend de wodka erbij gedaan. Wat is dat lekker!!! Ik ga dus echt niets weggeven. Veel te lekker voor!

  14. I am Cooking with Love says

    17 juli 2016 at 15:30

    Hahaha, goed spul hè? 😉

  15. Wampie says

    10 september 2017 at 16:06

    Zag dat het advies nu voor suiker 350-400 gram zou zijn bij Antoinette!!!!

  16. I am Cooking with Love says

    10 september 2017 at 17:48

    Oh dat wist ik niet. Als ik op de link in mijn post klik en bij Antoinette uit kom zie ik nog steeds 600 maar 350-400 maakt het ook hartstikke lekker hoor. Succes en geniet ervan.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Zalmsalade voor op een toastje

Zalmsalade voor op een toastje

Pangsit Cincang - Gefrituurde Gehakt Hapjes

Pangsit Cincang – Gefrituurde Gehakt Hapjes

Aubergines Boerenstijl

Aubergines Boerenstijl

Foodblogswap - Roedjak Fruitsalade

Foodblogswap – Roedjak Fruitsalade

Koe Lo Kai - Zoet Zure Kip

Koe Lo Kai – Zoet Zure Kip

Instagram

Tessa

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Griekse Salade met Zacht Zure Salade Boontjes

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025