• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

7 augustus 2013 by I am Cooking with Love

Rieska - Fin's Plat Brood met Aardappel

Rieska – Fin’s Plat Brood met Aardappel

 Ik was wat aan het struinen op internet toen ik de naam Rieska las. Daarbij zag ik een mooi en lekkere foto waardoor mijn interesse aangewakkerd werd. Het bleek een Fins platbrood te zijn. In eerste instantie dacht ik dat het een cracker was omdat het daar op leek maar nee, het is echt wat minder krokant als een cracker. Wat smeuïger. De ingrediënten, op de speltmeel na, had ik in huis. Het zijn er namelijk niet zo veel. Dus ik wilde dit plat brood wel eens uitproberen. 
 
Het wordt op diverse manieren gemaakt en zoals je je kan voorstellen heeft elke regio zijn eigen ‘originele’ versie. De meningen zijn er duidelijk over verdeeld. Je maakt ze oorspronkelijk met gerst, havermout of aardappel erin. Ik koos voor de aardappel variant. 
 
Het deeg is super plakkerig dus dan weet je dat dat normaal is. Als je er platte schijven van wilt maken is het handig je vingers en het deegballetje met een beetje bloem te bestuiven. Zo druk je met je handen/vingers de bal plat en rond. 
 

Ingrediënten:

  • 300 gram aardappelpuree
  • 100 gram speltmeel of gerstemeel
  • 1 ei
  • snufje zout

Zo maakte ik het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Als je geen aardappelpuree over hebt van de vorige avond, kook ze dan gaar, laat afkoelen en pureer.
  3. Mix alle ingrediënten met elkaar en verdeel in 4 porties.
  4. Leg de ballen op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze plat met je vingers die je eerst door de bloem hebt gehaald.
  5. Prik de broden in met een vork en bak ze voor 15 – 20 minuten.
  6. Serveer warm met wat boter of gerookte zalm met een dotje crème fraiche.

Notes

Geserveerd met gerookte zalm vond ik heerlijk. Een volgende keer doe ik er misschien wat extra kruiden door. Zoals wat venkelzaad ofzo. Kijken hoe dat smaakt.

Gezien op: Honest Cooking

Filed Under: Brood, Lunch Tagged With: aardappel, ei, speltmeel

Previous Post: « Cherry Frozen Yoghurt
Next Post: Gekarameliseerd Ananasijs »

Reader Interactions

Comments

  1. Karin - The F Girl says

    7 augustus 2013 at 11:24

    Wat een lekker idee! Ga ik zeker eens uitproberen!

  2. I am Cooking with Love says

    7 augustus 2013 at 11:25

    Leuk Karin. Ook leuk je weer te lezen! 😉

  3. Nell Nijssen says

    12 augustus 2013 at 22:04

    Lekker, lekker, zalm met dille. En dat brood lijkt me ook heel speciaal.

  4. I am Cooking with Love says

    12 augustus 2013 at 22:12

    Zalm en dille is eigenlijk altijd goed. Maakt niet uit waarop je het serveert. Hoewel ik het eigenlijk heel vaak gewoon zo eet. Zonder iets ‘eronder’.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Gestoofde jonge prei met miso

Gestoofde jonge prei met miso

Kokossoep met Garnalen

Foodblogswap – Kokossoep met Garnalen

Caesar Salade met Hollandse Nieuwe

Caesar Salade met Hollandse Nieuwe

Voor Cor...Citroensorbet met Limoncello

Voor Cor…Citroensorbet met Limoncello

Spaghetti met Kokkels

Spaghetti met Kokkels

Instagram

Tessa

Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood

Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025