• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Mini Knoflookbroodjes met Prosciutto

Mini Knoflookbroodjes met Prosciutto

3 juli 2017 by I am Cooking with Love

Mini Knoflookbroodjes met Prosciutto

Mini Knoflookbroodjes met Prosciutto

Zijn ze niet schattig, deze kleine knoflookbroodjes? Ze passen in 1 keer in je mond. Althans, in mijn mond. 😉 Ze zijn leuk om te serveren op een feestje of bij de BBQ. Ik weet zeker dat ze super snel op zullen gaan.

Dit recept maakt wel veel knoflookboter. Dat wat je overhoudt kan je rustig een paar weken bewaren in de koelkast. Of je vriest het in. Lekker om later op een vers stokbroodje te smeren of op een stuk vlees. Nou, je kan denk ik zelf wel bedenken waar dit allemaal lekker bij is.

Ingrediënten:

Deeg:

  • 5 gram gist (gedroogde)
  • 235 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 160 ml handwarm water

Knoflookboter:

  • Halve bol knoflooktenen, gepeld
  • 50 ml olijfolie
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Om te serveren:

  • Zeezout
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 12 plakjes prosciutto, in de lengte gehalveerd. Je krijgt 25 balletjes dus of 1 blijft zonder prosciutto of je haalt nog een plakje en eet daar de helft zelf van op. 😉

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de bloem, gist, zout en olijfolie met elkaar in de kom van een standmixer met deeghaak. Of gebruik een handmixer met deeghaken. Giet al draaiende het water erbij en meng tot een gladdeeg. Het is een wat plakkerig deeg.
  3. Vet een ruime kom in met olie en leg het deeg erin. Draai het deeg rond zodat er aan alle kanten wat olie op het deeg zit. Dek af met plasticfolie en laat een uur rijzen op kamertemperatuur of tot het deeg verdubbeld is in omvang.
  4. Doe ondertussen de teentjes knoflook in een klein schaaltje wat geschikt is voor de oven en giet de olijfolie er over. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven.
  5. Meng de boter met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de teentjes uit de olie en mix in het bakje van je staafmixer tot een pasta. Meng de knoflook door de boter, dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
  7. Verhoog de oventemperatuur tot de hoogste stand.
  8. Verdeel het deeg in 25 balletjes van 15 gram en maak er een balletje van. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat ongeveer 5 cm ruimte tussen de balletjes.
  9. Dek de balletjes losjes af met plasticfolie en laat nogmaals rijzen tot ze ongeveer verdubbeld zijn in omvang.
  10. Bak ze vervolgens in 8 à 10 minuten af. Ze hebben nu een beetje bruine bovenkant.
  11. Doe in een ruime kom 2 eetlepels van de knoflookboter en meng de nog hete deegballetjes er door. Zorg dat alle balletjes boter op zich hebben. Leg de balletjes weer op de bakplaat.
  12. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en zet de bakplaat ongeveer 5 minuten terug in de oven.
  13. Doe ze weer in een ruime schaal en meng met 2 eetlepels peterselie en extra zout.
  14. Snijd elke plakje prosciutto in de lengte doormidden en wikkel om een deegballetje.
  15. Serveer direct want warm het lekkerst.

Ps: Je zal nog aardig wat knoflookboter overhouden. Het blijft afgedekt in de koelkast ongeveer 2 à 3 weken goed. Je zou het ook kunnen invriezen.

Bron: Great British Chefs

Filed Under: Brood, Erbij, Snack Tagged With: deeg, knoflook, knoflookboter, mini, mini broodjes, peterselie, prosciutto, roomboter

Previous Post: « Gekarameliseerde amandelen met een droplaagje.
Next Post: Kip-Kerrie Salade Zelf Maken »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Recensie: Heerlijke Chaos

Recensie: Heerlijke Chaos

Foodblogswap – Avocado IJs met Zoet-Pittige Mangosalsa

Broodje Kip Oestersaus

Broodje Kip Oestersaus

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Gevulde Aardappel met Broccoli, Paprika en Spekjes

Koffie-IJs zonder IJsmachine

Koffie-IJs zonder IJsmachine

Instagram

Tessa

Gekarameliseerde Walnoten Zelf Maken

Gekarameliseerde Walnoten Zelf Maken

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025