Indiaas Gekruide Kip Broodjes
Ik heb best een boel kookboeken over de jaren verzameld. Vol enthousiasme koop ik een boek en blij met m’n aanwinst kan ik niet wachten tot ik thuis ben om hem helemaal uit te pluizen. Het ene recept ziet er nog lekkerder uit dan de ander. Je wilt alles wel maken. Toch komt er vaak dat punt dat je er uiteindelijk misschien maar 1 of 2 recepten uit hebt gekookt omdat bij nader inzien je dat ene recept toch niet zo aantrekkelijk vindt. Of het lijkt toch wel erg bewerkelijk. Kortom het boek eindigt langzaam maar zeker in de boekenkast. Zo heb ik veel van dat soort boeken in de kast staan. Maar dan komt er een dag dat je nog een keer je blik over al die titels laat gaan en je dat ene boek, wat er al jaren staat, toch maar weer eens uit haalt. Je bladert het weer door en ineens lijkt het alsof er recepten in staan die je voorheen niet opgevallen waren. Terwijl je het toch goed doorgelezen had. En: ‘joh, dat met die kip ziet er wel heel erg lekker uit en is ook zo gemaakt. Kom, ik maak het maar eens’. Zo ging dat dus met het boek Real Food van Nigel Slater. Ik heb het in 2002 voor mijn verjaardag gekregen en er ik geloof 1x iets uit gemaakt. Nu vind ik Nigel helemaal te gek. Elke zaterdag kijk ik naar zijn programma op BBC en geniet alleen al van hoe hij aan het vertellen is. Dat was ook de reden dat ik het boek er weer eens bij pakte. En daar kwam ik deze sandwich tegen. Na het nog een keer door gelezen te hebben kon ik me niet anders voorstellen dan dat het lekker zou zijn. Ik had al eens eerder een sandwich recept van hem gemaakt. Zag hem dat op tv maken. Was ook een groot succes net als deze. Maar voor 2 van deze sandwiches heb je nodig:- 8 kippenvleugeltjes
- olie om mee te bakken
- 2 kleine rode Spaanse pepertjes, van zaad ontdaan en fijngesneden
- 3 lente uitjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- een flinke mespunt Kurkuma (geelwortel)
- 2 broodjes of 2 stukken stokbrood
- sap van een citroen
- 4 eetlepels mayonaise
- peper en zout
Sabine says
Oooh suuper lekker! Wat een goed idee om hier kippenvleugeltjes voor te gebruiken trouwens, ik ben echt gek op dat vlees. Heb het recept opgeslagen hoor, ga het zeker eens proberen.
I am Cooking with Love says
Leuk Sabine, ben benieuwd hoe je ‘m zal vinden. Vast ook ernstig lekker. 😉
Ja, ik had er zelf ook nooit aan gedacht om kippenvleugeltjes te gebruiken. Door het velletje werd het super krokant. Heerlijk!
Kay says
Oh, maar dit ziet er wél lekker uit! Ik zet hem op de lijst voor aankomend weekend 🙂
I am Cooking with Love says
Goed plan Kay, ga je geen spijt van krijgen! 🙂
janny van boxel says
Ik heb het al een aantal keer gemaakt en we vinden het heerlijk!! lekker makkelijk op zaterdagavond, salade erbij….. mmmmm
I am Cooking with Love says
Hallo Janny, wat leuk dat het zo’n succes is. Het is inderdaad echt ‘weekend-eten’ vind je niet? Dank je wel voor het maken en vertellen.
janny says
Ik zal je vertellen…..we eten het vanavond weer!!!! hoezo sucses?? haha
I am Cooking with Love says
Hahaha Geweldig!! 😀