• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Grieks kaas brood – Tiropsomo

Grieks kaas brood – Tiropsomo

14 december 2015 by I am Cooking with Love

Grieks kaas brood - Tiropsomo

Grieks kaas brood – Tiropsomo

Een tijdje geleden was ik bij de Lidl en het waren de ‘Griekse Weken’. Al struinend langs de schappen zag ik dat ze ook Kasseri kaas verkochten. Toevallig las ik onlangs recepten waar deze kaas in verwerkt werd. Die moest dus gekocht worden. Het is een harde Griekse kaas wat me erg deed denken aan Parmezaan toen ik het aan het raspen was. Een vrij pittige smaak heeft het.

Dit Griekse brood heeft oa die kasseri erin maar ook feta. Daarvoor neem ik altijd van het merk Dodoni. Die vind ik echt het lekkerst.

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 1 zakje gist
  • 120 ml olijfolie
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • 200 gram kasseri, geraspt
  • 2 theelepels verse tijm
  • 240 ml water

Zo maak je het:

  1. Meng in de kom van je standmixer de bloem, zout, gist, de helft van de olijfolie en de helft van de kazen.
  2. Mix met de deeghaak alles rustig door elkaar en voeg beetje bij beetje het water toe.
  3. Laat de machine draaien totdat het deeg loslaat van de wand van de kom en een glad deegbal is ontstaan.
  4. Vet een kom in met een beetje olie, leg de deegbal erin en draai even rond zodat het een dun olielaagje heeft. Dek af met plasticfolie en laat op tochtvrije, warme plek rijzen voor een half uur.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Vet een bakvorm in met de rest van de olie. Ik gebruikte mijn brownievorm hiervoor. Strooi de helft van de tijm over de bodem.
  7. Doe het deeg in de vorm en druk het tot aan de randen van de vorm.
  8. Bestrooi het deeg met de rest van de kaas en druk het een beetje in het deeg. Bestrooi de rest van de tijm over de kaas.
  9. Bak het brood voor 35 minuten in de oven of tot het mooi goudbruin is.

 

Filed Under: Brood Tagged With: brood, feta, Grieks, kaas, kassiri, tijm

Previous Post: « Recensie: Guilty Pleasures
Next Post: Tartiflette »

Reader Interactions

Comments

  1. nellnijssen says

    20 december 2015 at 20:28

    Nog nooit van kassari gehoord. Maar wel te vervangen door pecorino, denk ik? Ik vind dit brood er zó fantastisch lekker uitzien dat ik mijn Thuisbakkertje per direct opdracht gegeven heb dit deze week nog te gaan bakken 😉

  2. I am Cooking with Love says

    20 december 2015 at 20:36

    Ik had er ook nog nooit van gehoord Nell. Het is dat ik bij toeval het online las en niet veel later het in de winkel tegen kwam. In eerste instantie had ik maar ‘een snuf’ zout erin gedaan en dat was duidelijk te weinig. Vandaar dat ik de hoeveelheid in het recept heb aangepast.

    Maar pecorino of parmezaan zou heel goed kunnen. De geur deed me er erg aan denken en het is ook een harde droge kaas.
    Succes voor je Thuisbakkertje! 😉

  3. Marianne says

    13 juli 2016 at 19:28

    Ik heb even een vraagje wat de afmeting van de brownievorm is waar je het Grieks kaasbrood in bakt.

    Vriendelijke groetjes,
    Marianne

  4. I am Cooking with Love says

    13 juli 2016 at 19:34

    19×29 cm. Het is standaard brownie bakvorm. Succes.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Regenboog schuimpjes

Regenboog Schuimpjes

fonQ blogevent

fonQ blogevent

Opal Pruimentaart

Opal Pruimentaart

Broodje Jeugdsentiment

Mini Appelflapjes gevuld met amandelcrème en kaneelcrème om te dippen

Mini Amandelcrème Appelflapjes met Kaneeldip

Instagram

Tessa

Zomerse Aardbeien Cake

Zomerse Aardbeien Cake

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025