• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Focaccia met rauwe ham en groene asperges

Focaccia met rauwe ham en groene asperges

3 augustus 2018 by I am Cooking with Love

Focaccia met rauwe ham en groene asperges

Focaccia met rauwe ham en groene asperges

Als je die heerlijke focaccia gemaakt hebt, maak je er vervolgens deze super lekkere sandwich mee. Je maakt eerst zelf de walnotenpesto. Je houdt behoorlijk wat over maar dat kan je prima in de koelkast bewaren. Giet er een klein laagje olijfolie over en dek af met plasticfolie. Doe dit iedere keer als je pesto terug zet in de koelkast.

Zorg ook dat elke keer als je er wat uit schept, je een schoon lepeltje gebruikt anders krijg je heel snel schimmel op je pesto. Met wat je over hebt maak je desnoods nog zo’n sandwich of je roert wat door de pasta. Wat ik ook nog wel eens met pesto doe, welke kleur dan ook, dat roer ik door de Hüttenkäse samen met een stukjes paprika en of wat tomaat. Snufje peper en een klein beetje zout. En dat eet ik dan zo op of doe het op een cracker.

Ingrediënten:

  • 100 gram walnoten, geroosterd
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 50 gram pecorino of parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum, bijna alle de blaadjes van een plantje
  • 250 ml olijfolie
  • 400 gram Italiaanse rauwe ham
  • 100 gram rucola
  • 100 gram babyspinazie
  • 200 gram groene aspergepunten

Zo maak je het:

  1. Breng in een pannetje water met een snuf zout aan de kook en blancheer de aspergepunten ongeveer 1 à 2 minuten. Giet af en leg in een kom met ijswater of laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Doe in een keukenmachine de knoflook, de walnoten en kaas en het basilicum. Mix de olijfolie er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de focaccia in 4 stukken en daarna doormidden. Besmeer de bodem van het brood met de pesto en beleg royaal met de ham, rucola en babyspinazie en aspergepunten. Druppel extra pesto eroverheen en leg de bovenkant erop.

Filed Under: Brood, Lunch, Snack Tagged With: aspergepunten, bladspinazie, focaccia, groene asperges, Italiaanse ham, parmezaanse kaas, pesto, rucola, walnoten

Previous Post: « Focaccia met Rozemarijn
Next Post: Mozzarella in carrozza – Mozzarella Tosti »

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Sesam Snaps

Sesam Snaps Zelf Maken

Chocolate Crinkle Cookies

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes

Kersenbonbons met Kirsch Zelfgemaakt

Kersenbonbons met Kirsch Zelfgemaakt

Recensie Kookboek: Eten uit de Volkstuin

Recensie Kookboek: Eten uit de Volkstuin

Instagram

Tessa

Palmhart met Bacon

Palm Hart met Bacon Hapje

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025