Focaccia met rauwe ham en groene asperges
Als je die heerlijke focaccia gemaakt hebt, maak je er vervolgens deze super lekkere sandwich mee. Je maakt eerst zelf de walnotenpesto. Je houdt behoorlijk wat over maar dat kan je prima in de koelkast bewaren. Giet er een klein laagje olijfolie over en dek af met plasticfolie. Doe dit iedere keer als je pesto terug zet in de koelkast.
Zorg ook dat elke keer als je er wat uit schept, je een schoon lepeltje gebruikt anders krijg je heel snel schimmel op je pesto. Met wat je over hebt maak je desnoods nog zo’n sandwich of je roert wat door de pasta. Wat ik ook nog wel eens met pesto doe, welke kleur dan ook, dat roer ik door de Hüttenkäse samen met een stukjes paprika en of wat tomaat. Snufje peper en een klein beetje zout. En dat eet ik dan zo op of doe het op een cracker.
Ingrediënten:
- 100 gram walnoten, geroosterd
- 1 teen knoflook, gepeld
- 50 gram pecorino of parmezaanse kaas
- 1 bosje basilicum, bijna alle de blaadjes van een plantje
- 250 ml olijfolie
- 400 gram Italiaanse rauwe ham
- 100 gram rucola
- 100 gram babyspinazie
- 200 gram groene aspergepunten
Zo maak je het:
- Breng in een pannetje water met een snuf zout aan de kook en blancheer de aspergepunten ongeveer 1 à 2 minuten. Giet af en leg in een kom met ijswater of laat afkoelen onder koud stromend water.
- Doe in een keukenmachine de knoflook, de walnoten en kaas en het basilicum. Mix de olijfolie er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de focaccia in 4 stukken en daarna doormidden. Besmeer de bodem van het brood met de pesto en beleg royaal met de ham, rucola en babyspinazie en aspergepunten. Druppel extra pesto eroverheen en leg de bovenkant erop.