• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Brood / Chorizo Mozzarella Sandwich

Chorizo Mozzarella Sandwich

26 januari 2013 by I am Cooking with Love

Chorizo Mozzarella Sandwich

chorizo mozzarella sandwich

Onlangs keek ik naar Nigel Slater op BBC. Ik vind  hem zo leuk. Ik weet niet wat het is maar hij kan zo gezellig over eten praten. Je ziet dat hij echt geniet van wat hij maakt en eet. Zo maakte hij deze Chorizo Mozzarella Sandwich en die zag er te lekker uit. Die moest nagemaakt worden. Nou, hij smaakte lekkerder dan ik had verwacht!

Met maar een paar ingrediënten krijg je me toch een lekker hapje.

Dit heb je nodig voor 1 broodje:

  • 65 gram Chorizo in stukjes gesneden
  • 75 gram Mozzarella in plakjes
  • stuk stokbrood
  • peper
  • handje rucola of spinazieblaadjes

Doe de stukjes chorizo in een pan en laat het op middelhoog vuur rustig bakken. Draai af en toe de stukjes om totdat de olie eruit begint te lopen.

Leg de plakjes mozzarella op de chorizo en lepel het mooie rode vet over de mozzarella plakjes.

Bak voor een minuutje of 2-3 en laat de mozzarella wat smelten. Draai er vers gemalen peper over.

Snij het brood open en lepel de chorizo-mozzarella op het brood. Lepel wat van het kookvet erover.

Doe de blaadjes spinazie of rucola tussen het stokbrood en druk het goed aan zodat de sappen lekker in het brood kunnen trekken.

Gelijk opeten want warm is hij het lekkerst!

Eet smakelijk.

Filed Under: Brood, Lunch, Snack Tagged With: chorizo, mozzarella, Nigel Slater, rucola, stokbrood

Previous Post: « Gegrilde Avocado met Gesmolten Parmezaanse Kaas
Next Post: Valentijn Foodswap »

Reader Interactions

Comments

  1. Es' Factory says

    26 januari 2013 at 10:00

    Zo’n simpel recept kan soms verrassend lekker zijn!

  2. I am Cooking with Love says

    26 januari 2013 at 10:19

    Ja inderdaad. En toen ik m’n eerste 2 happen op had en me dat besefte, ging de deurbel. Opendoen, pakketje in ontvangst, toch even een praatje….ja maar m’n broodje koelt af!!! 😉 Half warm is ook nog lekker maar vers uit de pan het lekkerst.

  3. Lin says

    8 februari 2013 at 11:45

    Oh, lijkt me heerlijk!

  4. I am Cooking with Love says

    8 februari 2013 at 11:48

    Dat was het ook. Is er zeker eentje die ik vaker ga maken!

  5. Bijzonder Spaans says

    22 mei 2015 at 12:22

    ohhhh wat een fijn receptje!!!

  6. I am Cooking with Love says

    22 mei 2015 at 13:29

    Ja, goed hè? Op een super vers stokbroodje of ciabatta…heerlijk!

Trackbacks

  1. Indiaas Gekruide Kip Broodjes - I am Cooking With Love schreef:
    17 juni 2013 om 12:04

    […] te hebben kon ik me niet anders voorstellen dan dat het lekker zou zijn. Ik had al eens eerder een sandwich recept van hem gemaakt. Zag hem dat op tv maken. Was ook een groot succes net als deze.    Maar […]

  2. Sandwich con chorizo, manchego y albahaca (tosti met chorizo, manchego en basilicum) – Bijzonder Spaans schreef:
    11 december 2015 om 11:19

    […] Tip: Als je een chorizo fan bent: Tessa heeft op haar blog een andere variant van een broodje chorizo die ook zo vreselijk lekker is.  I am Cooking with Love. […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Tastes Like Lasagne Soup

Tastes Like Lasagne Soup

Geroosterde knoflook uienjam

Geroosterde knoflook uienjam

Opname voor amputatie

Waarom een beenamputatie?

Quiche met Geitenkaas, Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Quiche met Geitenkaas, Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Instagram

Tessa

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Gegrilde Paprikarolletjes Gevuld met Tonijnmousse

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025