• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Groenten / Romige Paprika-Pompoensoep

Romige Paprika-Pompoensoep

19 september 2012 by I am Cooking with Love

 

Romige Paprika-Pompoensoep

Romige Paprika-Pompoensoep

Voor deze soep mag je me wakker maken. Dit is wel een van mijn favoriete soepen die ik regelmatig maak. Nou, ook niet weer niet zo regelmatig want de pompoenen  moeten wel verkrijgbaar zijn. Ik neem altijd zo’n kleine biologische pompoen (zie foto hierboven). Je kan natuurlijk ook een flessenpompoen nemen maar die vind ik toch minder smaken.

Jaren geleden vond ik dit receptje bij de Albert Heijn op een van die receptenkaarten. Kaartje is al lang weg, en ondertussen maak ik ‘m ietsje anders, maar is ook niet meer nodig. Hij zit in m’n hoofd!

Wat heb je nodig:

  • 1 biologische pompoen
  • 1 ui
  • boter en/of olie om mee te bakken
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 pot gegrilde paprika’s (320 ml)
  • 1 flesje finesse voor koken of kookroom (250 ml)
  • Geraspte oude kaas
  • peper en zout naar smaak

Ui pellen en snipperen. Pompoen schillen en in kleine stukjes snijden. In soeppan boter en/of olie verhitten en ui en pompoen 5 min. zacht bakken. Bouillontabletten en 750 ml kokend water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 15 min. laten koken. Gegrilde paprika’s afgieten en in reepjes snijden. Finesse voor koken en de paprika toevoegen aan soep. Met staafmixer soep pureren. Soep goed verwarmen en met zout en lekker veel peper op smaak brengen. Soep met geraspte kaas garneren.

 

Filed Under: Groenten, Hoofdgerecht, Soep Tagged With: biologisch, kaas, kookroom, pompoen

Previous Post: « Jumbo-Chilisaus
Next Post: Quinoa Pizza Hapjes »

Reader Interactions

Comments

  1. Brenda (Kookt!) says

    19 september 2012 at 08:17

    Ik bedacht me gister dat ik deze herfst iets met pompoen wilde maken. Dit recept lijkt me een goed begin 🙂

  2. Els says

    19 september 2012 at 10:12

    Lekker, hou van pompoensoep! Die gegrilde paprika’s uit pot die je gebruikt, zijn die ingelegd in een soort vinaigrette of is het puur? Welk merk gebruik je? Ik rooster paprika’s meestal gewoon in de oven.

  3. 'Es' (@EsFactory) says

    19 september 2012 at 10:17

    Jaaaa! Ze is terug! En ik kan weer reageren! Whoohoo!!!
    Nu heb ik een dilemma, ik heb nog een flespompoen liggen, maar zal ik nu soep maken of pastasaus met salie?

  4. I am Cooking with Love says

    19 september 2012 at 11:34

    Ja dat lijkt mij ook!! Het is een beetje dikkige soep dus vult heerlijk. Succes!

  5. I am Cooking with Love says

    19 september 2012 at 11:37

    Nou Es, dan zou ik de pastasaus maken. Ik heb pas de soep met een flessenpompoen gemaakt en ja, ik vond ‘m toch iets minder smaken. Maar er waren toen (nog) geen ronde biologische te vinden.

  6. I am Cooking with Love says

    19 september 2012 at 11:44

    Hi Els ik neem wisselende potten maar die zijn altijd met een zurige vinaigrette inderdaad. Ben nog geen pot tegen gekomen met een neutrale smaak. Dus de ene keer neem ik een pot van Baktat of van Merza het maakt niet zoveel uit eigenlijk.

  7. Els says

    19 september 2012 at 11:56

    Aha Baktat die gebruik ik ook wel eens voor salades enzo, die zijn wel lekker. We gaan binnenkort maar eens aan de pompoensoep geloof ik 🙂

  8. I am Cooking with Love says

    19 september 2012 at 13:24

    Haha, lekker moet je doen! 😉

  9. Nell Nijssen says

    19 september 2012 at 16:31

    Yep, pompoen dient biologisch te zijn. Je proeft echt het verschil. Ik neem trouwens meestal zo’n butternut of anders een …… een….. hoe heten die dingen ook weer? Hokkaido, geloof ik, ook bijzonder smakelijk. Ik zou er zelf wel voor kiezen om de papriká’s zelf te grillen. Uit een pot vind ik er zo’n vreemdsoortige smaak aan zitten, brrr

  10. I am Cooking with Love says

    19 september 2012 at 18:24

    Hi Nell, net even Hokkaido opgezocht maar dat is geen pompoen…wel een Japans eiland!! haha. Dat ‘vreemde’ smaakje komt misschien door het zuurtje waar de meeste paprika’s in liggen! Ja zelf roosteren, wat ik wel eens in de oven doe, is natuurlijk heerlijk. Maar als je voor ‘liever lui dan moe’ gaat is een potje wel lekker makkelijk en snel. 😉

  11. Paul Oosten says

    14 juni 2013 at 17:46

    Ik dacht dat de potten gegrild paprika’s die ik bij AH kocht in neutrale olie zaten …

  12. I am Cooking with Love says

    14 juni 2013 at 20:28

    Is misschien per merk verschillend. Ik zal er eens op letten.

Trackbacks

  1. Gegrilde Paprikasalade met Feta - I am Cooking with Love schreef:
    2 september 2015 om 07:01

    […] een zuur goedje. Die gebruik ik soms ook wel hoor. Bijvoorbeeld in een van mijn favoriete soepen: Romige Paprika-Pompoensoep. Daar is het heerlijk in. Maar als je ze voor een salade gebruikt is zelf geroosterde/grilde […]

  2. Romige Lente-ui Soep met Boursin - I am Cooking with Love schreef:
    21 september 2016 om 07:01

    […] ik. Vraag je dat aan de Man dan zal hij zeggen dat soep geen eten is. Maar hij eet het wel hoor. De romige paprika-pompoensoep die ook online staat gaat er bij hem maar al te graag in. Misschien omdat dat een vrij dikke soep […]

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Spaghetti met Kokkels

Spaghetti met Kokkels

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Tarte Tatin van Peer met Gorgonzola

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Koolrabisalade met Komijnekaas Recept

Ramen met Champignons

Ramen met Champignons

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Fruitsalade met Yoghurt-Honing Dressing

Instagram

Tessa

Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood

Geroosterde Druiven met Tijm en Geitenkaas op Gegrild Brood

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025