Bloody Mary Barbecoa Style
De laatste paar jaar maak ik altijd met Oud & Nieuw sgroppino. Dat is er zo ingeslopen en omdat we, Schonezus, de Man en ik, het zo lekker vinden maak ik het elke keer weer. Daarnaast drinken we natuurlijk ook champagne of prosecco. Afgelopen jaarwisseling nam Schonezus een flesje wodka mee voor de sgroppino. Maar aangezien je daar maar 100 ml voor nodig hebt had ik dus nog behoorlijk wat wodka over. Nu bederft dat gelukkig niet en staat het rustig te wachten tot ik er weer wat mee ga doen.
Toen schoot me te binnen dat ik hier een prima Bloody Mary mee kon maken. De meeste van de onderstaande ingredienten had ik al in huis. Ik moest alleen nog een pak tomatensap halen. Op YouTube zag Jamie Oliver deze versie maken met BBQ smaak. Dat leek me leuk om te maken.
Achteraf gezien was het een ‘straf bakkie’ geworden. Volgende keer gebruik ik iets minder wodka. haha. Ja, ik ben een watje, ik weet het.
Ingrediënten voor 1 glas:
- 1 plakje ontbijtspek
- 100 ml tomatensap
- 50 ml wodka
- 1 theelepel BBQ-saus
- 1 theelepel Worcestershire saus
- Selderijzout
- versgemalen peper
- 1/2 citroen
- 1 augurk
- ijsklontjes
- Tabasco ( Chipotlé) optioneel
Zo maak je het:
- Bak de ontbijtspek uit en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
- Meng in een maatbeker de tomatensap, wodka, BBQ-saus, Worcestershire saus, selderijzout, peper en een kneep citroensap. Roer en proef. Druppel er bij voorkeur wat druppels Tabasco in.
- Vul een glas met ijsklontjes en schenk de Bloody Mary erover. Garneer met de ontbijtspek en de augurk.
- Cheers!