Teriyaki Saus Zelf Maken
Dat zoete van deze saus in combinatie met het zoute van de soja maakt dat vrijwel iedereen dit lust. Vroeger kocht ik flesjes Teriyaki marinade maar nu ik ontdekt heb hoe eenvoudig en met zo weinig ingrediënten je een waanzinnig lekker sausje kan maken, maak ik het zelf. En al deze ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te krijgen. Hoef je niet op zoek naar een Toko als je die niet in de buurt heb. Scheelt toch hè?
Je kan het rustig van te voren maken en bewaren in een potje in de koelkast. Ik denk voor een weekje ofzo. Maar aangezien je het zo snel klaar hebt kan je het net zo makkelijk vlak voordat je het toe gaat voegen aan je gerecht maken.
Ook zou je er fijngehakte knoflook en/of gember aan toe kunnen voegen. Of een pepertje. Maar dit is de basis. Meestal heb je toch al de knoflook en gember in je gerecht verwerkt.
Met deze hoeveelheid maak je iets meer dan 100 ml aan saus. Meng de saus door de noodles of groentegerecht of meng het door gare gehaktballetjes voor een borrelhapje of voor avondeten. Met kip ook heel lekker.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels suiker
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels mirin
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels water
Zo maak je het:
- Breng in een pannetje de suiker, sojasaus en mirin aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen.
- Meng ondertussen in een klein schaaltje de maizena met het water en voeg toe aan de saus.
- Breng opnieuw aan de kook en laat al roerend tot gewenste dikte inkoken.
Bron: Just One Cookbook