Kip-Bacon Bladerdeeg Hapjes
Saucijzenbroodjes gaan er altijd wel in hè? Althans bij mij wel. Hoewel dit eigenlijk geen ‘saucijzen’-broodjes zijn want er is geen saucijs te bekennen in dit recept. Vandaar ‘bladerdeeg hapjes’. Ach, als het beestje maar een naam heeft toch?
Tja, wat kan ik er verder nog over zeggen dan alleen dat je ze echt eens moet proberen en dat ze bijvoorbeeld op een zondagmiddag zo op zullen zijn. Maar dan heb je er wel punten gescoord. Haha.
Ingrediënten:
- 300 gram kipgehakt
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 8 plakjes bacon, uitgebakken
- 1 theelepel Worcestershiresauce
- Zwarte peper
- 1 ei, losgeklopt
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom het kipgehakt, sjalotje, knoflook, verkruimelde stukjes bacon, Worcesterhiresauce en breng op smaak met peper.
- Snij het deeg in de lengte doormidden. Verdeel het gehakt in 2e en maak er een lange rol van en leg op iedere helft een rol gehakt.
- Vouw het deeg dubbel snij in de gewenste hoeveelheid stukjes. Druk de op elkaar gevouwen randjes goed aan met een vork en leg de hapjes op de bakplaat.
- Bestrijk met het losgeklopte ei en zet de plaat in het midden van de oven. Bak in ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin.
- Laat ze op een rooster afkoelen.
PS: een tip om te controleren of het gehakt lekker op smaak is is om een klein stukje vlees ongeveer 20 seconden in de magnetron te garen of even in een pannetje te bakken. Proef of het je goedkeuring weg kan dragen en pas zo nodig aan.
Demi | DE KOOKFABRIEK says
Lijkt me erg lekker! Leuke variatie van het welbekende saucijzenbroodje!
I am Cooking with Love says
Ja hè? Dat dacht ik ook.