• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

I am Cooking with Love

Lekker eten maakt mij blij.

  • Home
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Hoofdgerecht
    • Nagerecht
    • Soep
    • Erbij
    • Kipgerecht
    • Recepten
    • Groenten
    • Lunch
    • Brood
    • Drank
    • Foodblogswap
    • Lowcarb
    • Marinade
    • Ontbijt
    • Pizza
    • Salade
    • Saus
    • Slowcooker
    • Snack
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vleesgerecht
    • Zoet
  • Beste Beentje Voor
  • Gezien, Gedaan, Gegeten
  • Bono
  • Over Mij
  • Contact
You are here: Home / Drank / Tia Maria zelf maken.

Tia Maria zelf maken.

29 november 2015 by I am Cooking with Love

Tia Maria zelf maken.

Tia Maria zelf maken.

Onlangs was weer het jaarlijkse foodevent georganiseerd door Kroon op het Werk. Een leuke middag/avond met diverse presentaties op gebied van eten en drinken. Aangevuld met veel kraampjes waar bekende en misschien ook minder bekende merken hun producten laten zien. Je kan er proeven, vragen stellen, netwerken met andere bloggers. Een gezellige happening.

Aan het eind van de avond krijg je een giga doos vol met diverse producten mee naar huis. Door de ervaring van de afgelopen jaren zijn er mensen zo slim om een karretje of iets dergelijks mee te nemen. Je sjouwt je anders een breuk.

Ik was met de auto dus dat scheelde wel een boel. Maar goed het was een leuke avond alleen jammer dat het zo giga koud was. En ik heb het snel erg koud.

Politie

Uiteindelijk naar huis met op de terugweg veel file’s, zwaailichten her en der. Echt druk dus. Toen ik echt bijna thuis was. Ik moest bij wijze van nog 2 keer links en 1 keer rechts reed er ineens een politieman op de motor voor me. Prima geen punt, dat mag hij. Maar ineens las ik “Politie, volgen”. Naïef als ik was/ben keek ik nog om me heen om te kijken voor wie dat nou bedoelt was. Het kwartje viel gelukkig vrij snel en ik besefte dat ik degene was die hem moest volgen.

Accuut kreeg ik het bloedheet en door mijn hoofd schoten tig gedachten. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik heb mijn gordel om, Ik zit niet te bellen. Reed ik misschien te hard of heb ik iemand afgesneden. Echt, ik had geen idee. En ik hem maar volgen en ik vroeg me af waar we in godsnaam naar toe gingen. Voor mijn gevoel was het politiebureau rechts maar wij gingen heel erg links! haha.

Niet lang erna kwamen we op een klein parkeerterreintje waar diverse auto’s al stonden. Het bleek gewoon een algemene verkeerscontrole  te zijn. Maar dan nog, ik heb dat nog nooit gehad dus. Moest papieren laten zien, remlicht en knipperlichten aan doen. Motorkap omhoog, waar zit ook alweer die hendel!!!

Al met al was er niks aan de hand behalve dat het lampje bij de kentekenplaat kapot was. Ik mocht weer naar huis.

Eenmaal thuis, plof ik op de bank. Even bijkomen hoor.

Toen de box openmaken en daar zat een gigantische fles jenever in. Ik drink geen jenever en zat al te bedenken wie ik er blij mee kon maken. Toch dook ik het internet op en vond een recept om Tia Maria te maken. Dat maak je normaal gesproken met rum maar dat kan ook met jenever.

Je moet een weekje of 6 wachten totdat het klaar is maar dan heb je ook wat.

Ingrediënten:

  • 1 liter jenever
  • 10 zakjes vanillesuiker
  • 1 pond bruine kandijsuiker
  • 160 koffieboontjes

Zo maak je het:

  1. Zorg voor een ruime brandschone pot.
  2. Meng alles in de pot en schud elke dag even goed om.
  3. Na een week of zes de vloeistof zeven en overgieten in afsluitbare flessen.

 

Filed Under: Drank Tagged With: jenever, kandijsuiker, koffiebonen, Likeur, suiker, vanille, zelf maken

Previous Post: « Recensie: Zoals alleen Oma dat kan.
Next Post: Zelf pepernoten maken en dus géén kruidnoten. »

Reader Interactions

Comments

  1. Mirne says

    29 november 2015 at 16:18

    Dit is echt supertof! Ik denk dat mijn schoonvader dit ook enorm leuk zou vinden om te krijgen.

    Ik was ook bij Kroon op het Werk. Ik zag je nog zitten, jammer genoeg maar weinig mensen gesproken. Jammer dat het zo donker was tijdens de markt, ik herkende niemand meer, haha. Voor de rest wel een enorm gezellige avond gehad met toffe merken. 😀 De foodybox overigens helemaal gemist, zonde, anders had ik dit direct gemaakt!

  2. I am Cooking with Love says

    29 november 2015 at 17:20

    Wat jammer dat we elkaar niet gesproken hebben dan. Ik vond het ook jammer dat de stoppen doorsloegen en het lang duurde voordat het weer aan was. Ik had het ondertussen giga koud en ben naar huis gegaan. Wel jammer want ik had veel nog niet gezien.

    Wist je niet dat je een foodybox mee naar huis zou krijgen dan?? Anders mail je ze even. Valt vast nog wel wat te regelen.

    Deze Tia Maria, sowieso zelfgemaakte likeurtjes, zijn hartstikke leuk om weg te geven. De Anima Nera, droplikeur ook hier op het blog, heb ik ook her en der kado gedaan.

  3. Kim says

    30 november 2015 at 09:13

    Wat een onwijs goed idee. Ik heb dit pakket oom gekregen en zat ook al te denken wat ik ermee wou gaan maken.

Primary Sidebar

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Ik ben Tessa en hier deel ik mijn lekkerste recepten, verhalen over Bono, mijn kat en culinaire uitjes. Wil je niks missen? Abonneer je dan via een van onderstaande opties. Lees meer…

Zoek het op!

Dit is ook lekker.

Tessa

Champignonsoep met lekker broodje

Champignonsoep met lekker broodje

En wie heeft de rasp gewonnen…?

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Griekse Yoghurt met in Honing gekarameliseerde Vijgen en Pistache nootjes.

Stilleven, Adriaen van Utrecht, 1644 Rijksmuseum

Geef je op: Foodbloggersweekend in Mei 2013

Loetje's Biefstuk Bali Zelf Maken

Loetje’s Biefstuk Bali Zelf Maken

Instagram

Tessa

Appel Caramel Smoothie en Sinaasappel Wortel Smoothie + Winactie met Sapp

De winnaars van het Sapp pakket zijn…

Kunst van Gemma Vermeulen

Brons

Footer

Welkom

Welkom bij I am Cooking with Love. Leuk dat je me gevonden hebt. Hopelijk zie je veel lekkers en kan ik je inspireren om de keuken in te duiken. Groetjes, Tessa Lees meer…

Recensie: Cheesecake + Recept After Eight Cheesecake
Opname voor amputatie
Ik heb een datum!
Zal ik het doen of niet doen?
Blauwe Kaasdip

My Taste

mytaste.nl
myTaste.be
Follow
my foodgawker gallery

Copyright I am Cooking with Love © 2025