Uiendip Recept
Het was even stil op mijn blog, ik weet het. Dat komt omdat ik onlangs een week in het ziekenhuis heb gelegen met een vette bacterie in mijn longen. Al een tijd merkte ik dat mijn longfunctie heel langzaam maar gestaag aan het dalen was. Niet heel rigoureus hoor. Ik heb het over cijfers achter de komma maar toch, ik ging soms als een hijgend trekpaard door het leven. En we willen dat niet. Liever een stijgend of stabiel lijntje. Dus besloten ze me op te nemen en te onderzoeken waarom het lijntje dalende was. Een bronchoscopie en ct-scan later kwamen de heren doktoren er achter dat er een vervelende bacterie zat. En die moet eruit, zo ver dat gaat. Of anders goed onderdrukt worden. Ik werd gelijk aan een antibioticakuur gezet en na een paar dagen zouden ze kijken of een stootkuur prednison van 3 dagen ook noodzakelijk was. Natuurlijk bleek dat de antibioticakuur die ik nam niet reageerde op de beestjes in mijn longen. Er werd geswitcht van kuur en daar mocht ik mee naar huis. 2 weken die pillen slikken, terug komen en weer kijken of de prednisonkuur nog nodig was. Dat was het plan. Het liep, zoals altijd bij mij, een beetje anders.Na een paar dagen thuis kreeg ik gigantisch pijn in mijn achillespezen. Ik kon amper lopen, ze voelden erg stijf aan. Elke stap was er één te veel. En ja nog meer kwaaltjes staken de kop op. Terug op controle en ik vertel direct over die pezen. Zegt mijn arts dat ik acuut moet stoppen met de antibiotica want als ik er mee door zou gaan had ik kans dat mijn achillespezen af zouden scheuren!!! Waaaat!! Ik schrok me lichtelijk kapot en ben natuurlijk direct gestopt. Tja, was één van de ‘zeer zeldzame’ bijwerkingen. Heb ik weer. Nou ja goed, eenmaal thuis na dat weekje logeren kwam mijn vriendinnetje gezellig eten. Spareribs uit mijn nieuwe, grote oven! Ja, die moet gebruikt worden. Maar voor bij de borrel maakte ik deze uiendip. Heerlijk met een nachochipje. Met wat rauwkost vast ook erg lekker maar we waren niet in een ‘gezonde’ mood. 😉
Ingrediënten:
- flinke klont roomboter
- 2 uien in dunne halve ringen
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel Worchestershiresaus
- Paar scheutjes Tabasco of andere hete saus
- 1/4 theelepel witte peper
- 250 ml sour crème
- 125 ml mayonaise
- zout naar smaak
Zo maak je het:
- Smelt de boter in een pan en voeg de uienringen toe. Bak ze glazig.
- Zet het vuur laag en laat de uien onder af en toe roeren mooi goudbruin worden. Pas op dat ze niet verbranden.
- Haal de pan van het vuur en roer de mosterd, Worchestershiresaus, Tabasco en peper toe. Laat het mengsel afkoelen.
- Meng in een kom de sour crème en mayonaise met elkaar en voeg het uienmengsel toe. Breng op smaak met zout.
- Zet het voor minimaal een uur in de koelkast. Ik vond het op kamertemperatuur lekkerder. Kijk maar wat jij het lekkerst vindt.
Magritha Heddema (Greet) says
Jemig Tessa wat weer een verhaal! Ik krijg er kippenvel van! Het is me allemaal een beetje ontgaan omdat ik zelf een erfelijk gen heb en daarvoor allerlei onderzoeken moest gaan doen. en natuurlijk vinden ze wat! Zodoende wat minder op het net geweest. Maar goed ik heb je uien dip gelezen. Krijg vanavond gasten en zal er dus even mee aan de slag gaan! Ik eet nog steeds loolhydraat arm dus voor mij mag de dip! lekker met knapperige groenten! Fijn weekend voor jullie en heel veel sterkte en beterschap met alle toestanden! Ik denk aan je!
Liefs,
Greet
I am Cooking with Love says
Hi Greet, Ja joh gedoe allemaal hoor. Pezen zijn nog steeds erg gevoelig dus lopen doe ik heel voorzichtig. Harder of sneller gaat sowieso niet.
Maar jij ook aan de onderzoeken?? Hoop niet vervelend!
Jullie ook een heerlijk en lekker zonnig weekend.
Groetjes, Tessa
Sanne Becks says
heftig,kook jezelf maar weer snel beter
I am Cooking with Love says
Hahaha dank je Sanne. Ga ik doen. 🙂